Antena 3 CNN Life Oameni Investițiile utile pe care să le faci în locuință atunci când stai la casă

Investițiile utile pe care să le faci în locuință atunci când stai la casă

Atunci când stai la casă și ai o curte la dispoziție, spațiul respectiv îți permite să faci anumite investiții pe care la bloc nu le-ai putea pune în aplicare. Așadar, dacă îți dorești mai mult confort și o viață mai ușoară, iată ce ai putea face ca să ai parte de relaxare.

Investițiile utile pe care să le faci în locuință atunci când stai la casă
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2022   •   12:54

Drept urmare, vezi ce buget ai la dispoziție, stabilește o listă cu priorități și începe să faci schimbările necesare care să îți asigure un stil de viață convenabil. 

Drept urmare, vezi ce buget ai la dispoziție, stabilește o listă cu priorități și începe să faci schimbările necesare care să îți asigure un stil de viață convenabil.

Un sistem de încălzire performant și eficient

Pentru că locuiești la casă, ca să te asiguri că fiecare cameră va fi încălzită uniform, vei avea nevoie de un sistem de încălzire performant și eficient. În prealabil, este recomandat să îți termoizolezi locuința, iar după aceea să îți alegi sistemul potrivit pentru suprafața pe care o ai la dispoziție.

De exemplu, poți să optezi pentru o centrală termică pe gaz. De asemenea, încălzirea prin pardoseală, panourile radiante sau pompele de căldură sunt alte opțiuni demne de luat în seamă.

Alege cea mai bună variantă pentru tine astfel încât să te încadrezi în buget și vezi în cât timp îți vei recupera investiția. Iar ca să te asiguri că nu vor exista pierderi de energie termică, instalează-ți un termostat inteligent, care să păstreze un nivel optim al temperaturii.

Apelează la un kit de automatizare al porților batante

Dacă te-ai săturat să deschizi și să închizi porțile manual, mai ales pe timp de iarnă ori când condițiile meteo sunt nefavorabile, atunci instalează-ți un kit de automatizare porti batante.

Cu ajutorul acestui kit, porțile se vor închide automat, fără să îți mai faci griji că le-ai uitat deschise. În acest fel, nimeni nu va pătrunde pe proprietatea ta fără să oferi tu accesul. De asemenea, când vine vorba de acces, poți să îți instalezi și un videointerfon, ca să știi cu exactitate cine vrea să intre la tine în curte.

Folosește o pompă submersibilă

Mai ales când stai la curte, o pompă submersibilă este de mare ajutor. De exemplu, după o ploaie torențială sau după topirea zăpezii, este posibil să ți se inunde gazonul sau chiar beciul.

Drept urmare, cu ajutorul acestui tip de pompă vei putea drena toată apa și mizeria în exces. În plus, o poți folosi și pentru aprovizionarea cu apă potabilă, aflată la mare adâncime.

Obiectele care te ajută să te relaxezi în curte

Amenajează-ți curtea astfel încât să te relaxezi la maximum, atunci când îți petreci timpul liber afară. În special în sezonul cald, când vremea îți permite, poți, de exemplu, să îți chemi prietenii și să faceți un grătar.

De asemenea, îți poți lua un hamac, ca să dormi în el ori să citești o carte la umbră, în liniște, sau să savurezi o băutură răcoritoare. Pe de altă parte, dacă bugetul îți permite, ai putea să îți construiești o piscină. Iar dacă ai copii, cu siguranță, vor dori să sară pe o trambulină. Dacă ai suficient spațiu la dispoziție, poți să îți instalezi și o masă de tenis.

Până la urmă, tu știi care sunt prioritățile tale și ce trebuie îmbunătățit ca să obții confortul de care tu și familia ta aveți nevoie. Nu este necesar să faci toate schimbările dintr-o dată, ci pe parcurs. Important e să ai totuși un plan, înainte de a face o anumită investiție în propria locuință. Poate că vrei să îți reamenajezi curtea ori să faci anumite modificări în interiorul casei.

De exemplu, să înlocuiești piesele de mobilier sau să îți cumperi electronice și electrocasnice de ultimă generație. Tot ce contează e să ai parte de relaxare, de confort sporit și să te bucuri de fiecare clipă petrecută în propriul cămin.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close