Antena 3 CNN Life Oameni Ion Bogureac, elevul din Buzău care traduce dialogurile cu refugiații veniți din Ucraina

Ion Bogureac, elevul din Buzău care traduce dialogurile cu refugiații veniți din Ucraina

Un elev de 17 ani predă o lecţie de solidaritate. Originar din Republica Moldova, dar elev la Buzău, adolescentul fluent în limba rusă și ucraineană, s-a alăturat voluntarilor de la Crucea Roșie pentru a putea traduce dialogurile cu refugiații veniți din țara vecină.

Ion Bogureac, elevul din Buzău care traduce dialogurile cu refugiații veniți din Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2022   •   21:24

La cei 17 ani ai săi, Ion Bogureac s-a aflat printre primii voluntari din Buzău dornici să le fie alături refugiaților ucraineni zi și noapte.

"Sunt voluntar de trei la Crucea Roşie. Mi-a plăcut foarte mult, adică am fost entuziasmat, emoționat, ca și acum. Mi-a plăcut să ajut oamenii, chiar m-am simțit bine", spune elevul.

Vorbește fluent limbile rusă și ucraineană, așa că este unul din principalii comunicatori de care autoritățile se ajută în dialogul cu sutele de refugiați.

"Practic, Ion pot să spun că face 90% din colaborarea cu refugiații. Inițial am plecat doar pe internatul de la LPS, unde nu știam, care, cum, unde, cine, câţi sunt. În 3-4 ore, cu ajutorul lui Ion am reușit să-i identificăm pe familii și pe fiecare palier", afirmă Mihăilescu George, consultant cancelarie.

Sociabil, deschis și plin de compasiune, Ion s-a imprietenit cu toți refugiații de vârsta lui și le-a promis că vor menține legătura și pe viitor.

"Ion este deosebit, este altfel. Este cel mai bun de la el din clasă, este un copil interesat de studiu și care are şi cultură generală. E un copil extraordinar, pot să spun", adaugă Corina Moise, director Liceu Tehnic Buzău.

Adolescentul studiază la un liceu din Buzău, acolo unde se pregătește să devină mecanic auto.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close