Antena 3 CNN Life Oameni Japonezul care a mers PE JOS în jurul lumii. A făcut 40.000 de km în aproape 5 ani

Japonezul care a mers PE JOS în jurul lumii. A făcut 40.000 de km în aproape 5 ani

Japonezul care a mers PE JOS în jurul lumii. A făcut 40.000 de km în aproape 5 ani
10 Iun 2013   •   13:23

Japonezul Masahito Yoshida a mers pe jos aproape 40.000 de kilometri, în jurul lumii, având la dispoziţie doar un cărucior cu provizii. El se pregăteşte acum să-şi încheie călătoria epică care durează de patru ani şi jumătate.

Yoshida, de 32 de ani, şi-a început periplul în 2009, având ca punct de plecare oraşul chinez Shanghai. După un an şi opt luni şi după 16.000 de kilometri luaţi la picior, el a reuşit să ajungă în Cabo de Roca, din Portugalia. Apoi el a părăsit continentul european, zburând până în Philadelphia (SUA). Odată ajuns pe tărâm american, japonezul a mers pe jos din New Jersey până în Vancouver (Canada), acolo unde păşit pentru prima oară în octombrie 2011.

Pe parcursul călătoriei sale, Yoshida a traversat Australia şi s-a întors în Asia, trecând prin Singapore şi Vietnam. Chiar dacă a avut unele probleme de sănătate, el a continuat să meargă cel puţin 30 de kilometri zilnic.

Acum Yoshida are de gând să parcurgă încă 500 de kilometri, din Shanghai până în Taiwan şi să se întoarcă în ţara sa natală. "Japonezul pieton", aşa cum a fost numit de presa niponă, a declarat că va fi bucuros să povestească experienţa sa tuturor celor care vor dori să îl asculte.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close