Antena 3 CNN Life Oameni Lecţie dată românilor de un italian. A angajat în restaurantul său tineri cu sindromul Down

Lecţie dată românilor de un italian. A angajat în restaurantul său tineri cu sindromul Down

Lecţie dată românilor de un italian. A angajat în restaurantul său tineri cu sindromul Down
de O.P.    |    25 Iun 2014   •   08:28
Mai mulţi tineri cu sindrom Down vor fi angajaţi, în premieră, de un om de afaceri italian stabilit la Cluj-Napoca în restaurantul său, iar aceştia vor pregăti pizza sau vor servi clienţii. Doi tineri, Alexandru şi Raluca, sunt deja în probe, iar din septembrie urmează să lucreze la restaurant.

Alexandru are 23 de ani şi a absolvit în acest an şcoala de arte şi meserii "Samus" din Cluj-Napoca, secţia patiserie - cofetărie. Este membru al Centrului Educaţional "Raluca", care se ocupă de tineri cu sindrom Down.

Alexandru se pregăteşte să prepare o pizza, alături de colega sa, Raluca, care are 28 de ani, sub îndrumarea lui Alberto Bisceglie, un om de afaceri italian care îi va angaja pe cei doi în restaurantul său, primul în care vor lucra tineri cu sindrom Down.

Cei doi tineri îşi pun şorţuri albe pe care scrie "Down Chef" şi bonete roşii şi etalează pe masă caserole în care se află pastă de roşii, mozzarela, şuncă, ardei, măsline şi ciuperci.

"Este o pizza specială pe care o pregătim. Nu este greu pentru mine să fac pizza, m-am obişnuit. Sunt foarte mulţumit de evoluţia mea. Abia aştept să fac pizza pentru clienţi şi cred că o le placă. Cel mai mult îmi place pizza cu de toate", spune tânărul care vede în oportunitatea oferită de omul de afaceri italian o şansă de a reuşi în viaţă şi de a urma o carieră de bucătar.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close