Antena 3 CNN Life Oameni "M-am simţit din nou tânără". "Revederea" impresionantă dintre o veterană de război de 92 de ani şi avionul său preferat

"M-am simţit din nou tânără". "Revederea" impresionantă dintre o veterană de război de 92 de ani şi avionul său preferat

"M-am simţit din nou tânără". "Revederea" impresionantă dintre o veterană de război de 92 de ani şi avionul său preferat
19 Mai 2015   •   22:09

La mai bine de 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, veteranei de război Joy Lofthouse, în vârstă de 92 de ani, i s-a oferit ocazia să piloteze din nou avionul său preferat, Spitfire.

Lofthouse a fost una dintre puţinele femei pilot care au făcut parte din forţele aviatice britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timpul serviciului militar, Lofthouse a pilotat 18 modele de avioane, însă numai unul ocupă şi acum un loc special în inima ei: Spitfire.

Veterana de război a fost invitată să piloteze din nou un Spitfire cu ocazia unui eveniment organizat pentru celebrarea a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Înainte de a se urca din nou la manşa avionului, Joy Lofthouse a recunoscut că are emoţii. „Sunt conştientă de vârsta pe care o am”, a spus veterana de război. Cu toate acestea, nu a putut refuza şansa de a pilota încă o dată cu avionul ei preferat.

"Este foarte greu să descriu sentimentul. M-am simţit din nou tânără", a spus femeia de 92 de ani după ce a pilotat avionul său preferat, Spitfire.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close