Antena 3 CNN Life Oameni Mâncare caldă şi pachete cu ajutoare, pentru 700 de oameni nevoiaşi din Capitală

Mâncare caldă şi pachete cu ajutoare, pentru 700 de oameni nevoiaşi din Capitală

Mâncare caldă şi pachete cu ajutoare, pentru 700 de oameni nevoiaşi din Capitală
02 Feb 2017   •   10:16

Câte o porţie de mâncare caldă şi pachete cu ajutoare vor fi oferite, joi, de la ora 18,00, unui număr de 700 de oameni nevoiaşi în zona Gării de Nord şi de la Complexul 'Sf. Ioan' din bulevardul Theodor Pallady, a informat Asociaţia Şansa Ta, prin intermediul unui comunicat, potrivit Agerpres.

Cele 700 de pachete conţin alimente, dulciuri, produse igienico-sanitare, şosete, fesuri şi chiar jucării pentru copii, toate acestea urmând să fie oferite persoanelor fără adăpost, familiilor sărace cu mulţi copii şi bătrânilor nevoiaşi.

'Fiecare om al străzii este, el însuşi, o poveste. Fără familie, fără un acoperiş deasupra capului sau rude care să-i ia sub ocrotirea lor, mulţi oameni trăiesc sub cerul liber şi din mila trecătorilor, aşteptând cu speranţă o altă primăvară. Ei ne cunosc deja şi, de şase ani, ne aşteaptă în fiecare joi la Gara de Nord, ca să le oferim o masă caldă. Astăzi, cu ajutorul nepreţuit al partenerilor noştri, vom reuşi să facem fericiţi mult mai mulţi oameni ca de obicei, împărţind pachete în două locaţii', a declarat preşedintele asociaţiei, Gabriel Ciobotaru.

Alături de mai mulţi agenţi comerciali, partener în această acţiune este şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Acţiunea face parte din campania 'O şansă caldă', dezvoltată încă din anul 2012 de Asociaţia Şansa Ta. O dată pe săptămână, voluntarii asociaţiei împart celor săraci mâncare caldă, pâine, fructe, conserve şi obiecte vestimentare. De cele mai multe ori, la Gara de Nord vin şi cadre medicale care oferă ajutor specializat celor prezenţi, a menţionat sursa citată.

'În mai multe cazuri, oamenii întâlniţi aici şi-au pierdut actele sau nu au deţinut niciodată documente de identificare, aşa că Asociaţia Şansa Ta îi ajută să obţină o identitate oficială. De-a lungul anilor, 'O şansă caldă' a adunat parteneri de încredere care au susţinut campania. Chef Nicolai Tand găteşte pentru oamenii străzii ori de câte ori are ocazia, iar elevii de la mai multe şcoli generale din Bucureşti s-au oferit voluntari, în numeroase rânduri, pentru a împărţi hrană celor în nevoie', precizează sursa citată.

Asociaţia Şansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viaţă mai bună pentru copiii şi tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituţionalizarea acestora. De asemenea, asociaţia îşi propune să ajute familiile defavorizate, cu mulţi copii, din România. Asociaţia este acreditată de Ministerul Muncii să acorde servicii sociale. Conturile bancare deschise la BCR: în lei -  RO64RNCB0591123278690001; în euro - RO37RNCB0591123278690002. SWIFT: RNCB RO BU.

×
Subiecte în articol: gara de nord
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close