Antena 3 CNN Life Oameni Musulmanul care a salvat şase vieţi în timpul atacului de la magazinul din Paris

Musulmanul care a salvat şase vieţi în timpul atacului de la magazinul din Paris

Musulmanul care a salvat şase vieţi în timpul atacului de la magazinul din Paris
11 Ian 2015   •   09:38

La supermarketul din Paris atacat, un angajat musulman, la fel ca teroriştii, a  reuşit să se ascundă într-o cameră frigorifică din subsol şi a luat cu el şi alte persoane, inclusiv copii. Şase ostatici au reuşit în acest fel să scape cu viaţă. Au stat cinci ore în camera frigorifică.

Potrivit presei franceze, criza cu ostatici de la supermarketul din Paris ar fi putut avea un alt final. Un ostatic suravieţuitor a povestit unui ziar că, după ce teroristul Amedy Coulibaly a intrat în magazin, unul dintre captivi a reuşit să-i ia atacatorului o armă. Ostaticul a îndreptat arma spre terorist, dar, când a vrut să tragă, mecanismul s-a blocat. Coulaliby l-a executat apoi cu sânge rece.

Ceea ce nu a ştiut teroristul a fost faptul că, tot timpul cât a stat în supermarket, câţiva oameni au stat ascunşi, la mică distanţă de el. Totul se datorează agentului de pază al supermarketului, Lassana Bathily, un tânăr originar din Mali. Când atacatorul a năvălit, agentul, care este şi musulman, a luat cu el câţiva clienţi şi s-a refugiat în camera frigorifică. Aşa i-a şi salvat.

Un erou a fost şi la tipografia din Dammartin-en-Goele, unde se baricadaseră fraţii care au comis masacrul de la Charlie Hebdo. Când fraţii Kouachi au apărut, în clădire erau doi oameni. Unul, chiar directorul firmei, a reuşit să fugă. Celălalt, graficianul Lilian Lepere, s-a ascuns. A reuşit astfel să intre în contact cu poliţiştii şi a comunicat cu ei prin SMS, fără ca teroriştii să aibă habar. După ce fraţii Kouachi au fost ucis, tânărul de 26 de ani a ieşit, nevătămat, din ascunzătoare. După asalt, poliţiştii au mulţumit tânărului, pentru că a furnizat informaţii vitale în operaţiune. 




×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close