Antena 3 CNN Life Oameni "Nu-ţi face griji pentru Moş Crăciun". Scrisoarea unei fetiţe de 8 ani pentru preşedintele John F. Kennedy

"Nu-ţi face griji pentru Moş Crăciun". Scrisoarea unei fetiţe de 8 ani pentru preşedintele John F. Kennedy

"Nu-ţi face griji pentru Moş Crăciun". Scrisoarea unei fetiţe de 8 ani pentru preşedintele John F. Kennedy
15 Oct 2013   •   12:38

În 1961, după ce şi-a auzit părinţii discutând despre posibilitatea ca sovieticii să desfăşoare teste nucleare la Polul Nord, Michelle Rochon, în vârstă de 8 ani, a pus mâna pe un creion şi i-a scris o epistolă preşedintelui american John F. Kennedy. În scrisoare, fetiţa l-a rugat pe liderul american să oprească testele ruşilor pentru un motiv anume.

Iată scrisoarea trimisă de fetiţă şi răspunsul primit de la preşedinte:

“Dragă domnule Kennedy,

Vă rog mult să îi opriţi pe ruşi să bombordeze Polul Nord pentru că o să-l omoare pe Moş Crăciun. Am 8 ani şi sunt în clasa a treia la Şcoala Holly Cross.

Cu sinceritate,

Michele Rochon”


 

"Dragă Michelle,

Am primit cu bucurie scrisoarea ta în care mă rogi să îi opresc pe ruşi să bombardeze Polul Nord şi să rişte viaţa lui Moş Crăciun.

Îţi împărtăşesc îngrijorarea referitoare la testele Uniunii Sovietice, nu numai în cazul Polului Nord , dar şi în cazul tuturor statelor din lume. Mă gândesc nu numai la Moş Crăciun, dar şi la toţi oamenii din lume.

Cu toate acestea, nu trebuie să-ţi faci griji pentru Moş Crăciun. Am vorbit cu el ieri şi este bine. Mi-a zis că nu o să lipsească nici anul acesta de Crăciun.

Cu sinceritate

John Kennedy”

Scrisorile au fost incluse în volumul "The Letters of John F. Kennedy", publicat în 2013 de Bloomsbury Press.



 

×
Subiecte în articol: Mos Craciun
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close