Antena 3 CNN Life Oameni O canadiancă a intrat în istorie după traversarea solitară a Atlanticului într-o barcă cu vâsle

O canadiancă a intrat în istorie după traversarea solitară a Atlanticului într-o barcă cu vâsle

O canadiancă a intrat în istorie după traversarea solitară a Atlanticului într-o barcă cu vâsle
15 Noi 2013   •   13:47

Mylene Paquette, o canadiancă de 35 de ani din Quebec, a intrat în istorie după ce a devenit prima persoană din America de Nord, care a traversat Oceanul Atlantic singură, de la vest la est, la bordul unei bărci cu vâsle.

Paquette a plecat din portul canadian Halifax la data de 6 iulie, folosind o ambarcaţiune cu o lungime de 7,31 metri. Ea a ajuns în  Lorient, un port din nord-vestul Franţei, marţi seară, după 129 de zile petrecute pe valurile oceanului.

"În sfârşit, s-a terminat. Uneori a fost un adevărat chin, dar sunt uşurată acum, când ştiu că am ajuns la final", a spus Paquette pentru AFP, fiind vădit copleşită de emoţii.

Călătoria a cuprins 2700 de mile nautice, printr-o zonă cunoscută pentru rafalele de vânt extrem de violente, care depăşesc frecvent 100 de km/h şi pentru valurile uriaşe, de peste 12 metri înălţime.

Pe parcursul acestei încercări extreme, Paquette a spus că barca sa s-a răsturnat de câteva ori, dar momentul cel mai greu prin care a trecut a fost cu doar două săptămâni înainte să ajungă la ţărm. Ea spune că barca s-a răsturnat peste ea, lovind-o la cap şi era îngrozită că ar putea să-şi piardă conştienţa.

Mylene Paquette, la sfârşitul croazierei sale temerare
"Mai eram foarte speriată de vasele cargo, care treceau foarte aproape de mine. Am avut zile în care mă gândeam că nu îmi voi mai vedea niciodată familia, dar acum sunt fericită că am ajuns aici", a spus femeia în faţa reporterilor.

În trecut, doar 10 persoane au vâslit singure în Atlantic, de la vest la est, (direcţie considerată mult mai dificilă decât cea de la est la vest având în vedere deplasarea curenţilor de aer şi acvatici), dar niciuna nu a fost nord-americană.
Din cele 10 persoane, doar două au fost femei, franţuzoaica Maud Fontenoy, în 2003, urmată de compatrioata sa, Anne Quemere, un an mai târziu.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close