Antena 3 CNN Life Oameni O palmă dată marilor dezvoltatori! A refuzat 1 milion de dolari şi a forţat ca mall-ul să fie construit în jurul casei sale (VIDEO)

O palmă dată marilor dezvoltatori! A refuzat 1 milion de dolari şi a forţat ca mall-ul să fie construit în jurul casei sale (VIDEO)

O palmă dată marilor dezvoltatori! A refuzat 1 milion de dolari şi a forţat ca mall-ul să fie construit în jurul casei sale (VIDEO)
06 Apr 2015   •   14:35

În 2006, antreprenorii imobiliari au decis să construiască un centru comercial în Seattle, Washington, iar planurile proiectului includeau şi casa lui Edith Macefield. Numai că femeia nu s-a lăsat în niciun fel înduplecată să renunţe la căminul ei.

După ce bătrâna, în vârstă de 84 de ani, a refuzat o ofertă colosală, de un milion de dolari, dezvoltatorii au decis să schimbe planul de construcţie şi să ridice mall-ul în jurul acestei case.

După ce încăpăţânarea femeii a fost cunoscută pe internet de toată lumea, casa acesteia a devenit un simbol al luptei împotriva lăcomiei corporaţiilor şi a inspirat filmul "Up", al celor de la Pixar.

În 2008, Edith a murit şi a lăsat casa lui Barry Martin, un inginer constructor care lucra la o clădire alăturată şi care a devenit un prieten de nădejde, el fiind şi singurul care a ingrijit-o pe bătrână până în ultimele clipe.


Viitorul casei rămâne incert, dar Martin spunea că vrea să transforme locuinţa într-un fel de muzeu. El a început să reamenajeze interiorul, dar a renunţat la idee, după ce a rămas fără fonduri financiare.

Luna trecută, casa a fost scoasă la licitaţie, dar nimeni nu a vrut să o cumpere, deoarece preţul de achiziţie atingea aproape 500.000 de dolari, cu tot cu taxe.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close