Antena 3 CNN Life Oameni O româncă revoluţionează lumea roboticii. A creat robotul care se asamblează singur

O româncă revoluţionează lumea roboticii. A creat robotul care se asamblează singur

O româncă revoluţionează lumea roboticii. A creat robotul care se asamblează singur
Sursa foto: Foto: eecs-newsletter.mit.edu
03 Iun 2014   •   18:18

O româncă vrea să revoluţioneze lumea roboticii. Şefa departamentului de Robotică de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Daniela Rus, a inventat robotul care se asamblează singur.

"Scopul meu este să fac roboţii mult mai capabili, mai autonomi! Cu alte cuvinte, vreau să aduc maşinile în viaţa de zi cu zi, astfel încât viaţa noastră să fie îmbunătăţită de aceste maşini!" explică Daniela Rus.

Presa de peste Ocean o numeşte Mama Roboţilor. Daniela Rus se recomandă însă, simplu, inginer. Stabilită în America de ani buni, românca a ajuns directorul Departamentului de Robotică al unuia dintre cele mai prestigioase institute de tehnologie din lume. Zilele trecute, alături de echipa ei de specialişti, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume cu un proiect considerat, de mulţi, imposibil.

Cercetările sunt încă la început. Pe viitor, însă, metoda ar putea fi adaptată pentru producerea de aparatură medicală, jucării şi chiar piese de calculator. Mult mai rapid şi cu costuri mult reduse faţă de prezent.

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close