Antena 3 CNN Life Oameni O urmaşă a Ameliei Earhart porneşte pe urmele aviatoarei dispărute în 1937

O urmaşă a Ameliei Earhart porneşte pe urmele aviatoarei dispărute în 1937

O urmaşă a Ameliei Earhart porneşte pe urmele aviatoarei dispărute în 1937
31 Iul 2013   •   13:23

O prezentatoare de la un post de televiziune din Denver, înrudită cu legendarea Amelia Earhart, a anunţat că va porni pe urmele aviatoarei, într-o călătorie în jurul lumii, anul viitor, scrie usatoday.com.

Amelia Rose Earhart, prezentatoarea meteo NBC Denver, şi copilotul Patrick Carter vor porni din Oakland într-o călătorie de două săptămâni şi peste 100 de ore de zbor, pe un traseu cât mai asemănător cu cel al aviatoarei Amelia Earhart.

Cei doi vor zbura cu o aeronavă Pilatus PC-12.

Prin gestul lor, cei doi îţi doresc să aducă un omagiu primei femei care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic şi să încurajeze tinerii să îndrăznească să îşi urmeze visul de a zbura.



Pe 2 iulie 1937, Amelia Earhart, în vârstă de 39 de ani, însoţită de navigatorul Fred Noonan, se afla în ultima etapă din tentativa ei de survolare a lumii la bordul unui bimotor Lockheed Electra, încercând să ajungă în California, după ce decolase din Noua Guinee.

Ea prevăzuse să aterizeze pe Insula Howland pentru a se aproviziona cu carburant. La câteva ore de la decolare, aviatoarea americană anunţa în ultimul ei mesaj radio că nu reuşea să localizeze insula şi că "indicatorul pentru carburant începea să scadă".

Avionul pilotat de Amelia Earhart era foarte aproape de a stabili un nou record, încercând să realizeze un zbor în jurul lumii, însă a dispărut înainte să ajungă pe Howland Island, unde marina americană amenajase o pistă de aterizare şi o aştepta cu rezerve de carburant, un transmiţător radio şi personal tehnic de întreţinere.

Ultimele ei transmisiuni radio, făcute cu o voce frenetică, către un vas al pazei de coastă, în care părea că spune că s-a rătăcit, sporesc şi mai mult misterul.

După ce avionul ei a dispărut deasupra Oceanului Pacific, guvernul american a cheltuit peste 4 milioane de dolari cercetând o zonă de mărimea statului Texas, însă nu a descoperit nimic.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close