Antena 3 CNN Life Oameni Omul care plimbă oameni

Omul care plimbă oameni

Omul care plimbă oameni
Sursa foto: Foto: Facebook
15 Sep 2016   •   12:25

Trăim într-o eră în care oamenii sunt din ce în ce mai singuri, iar interacțiunea interumană este înlocuită cu cea om-calculator. În acest context, un american a decis să creeze un serviciu inedit, similar cu cel al plimbării animalelor. Numai că, în loc să plimbe animale, Chuck McCarthy plimbă…oameni.

Pentru un tarif de 7 dolari pe milă, americanul se plimbă pur și simplu cu clienții săi și poartă diverse conversații cu aceștia. Ideea i-a venit în urmă cu un an, când bărbatul, de profesie actor, nu reușea să-și găsească un job.

„Încerc să-i ascult pe oameni, nu să vorbesc eu” a declarat Chuck McCarthy pentru The Guardian. El mai spune că absolut toate conversațiile cu clienții săi sunt confidențiale. „De obicei discutăm despre lucruri banale. Dar cred că întregul proces este unul terapeutic, chiar dacă oamenii nu își descarcă sufletul în fața mea”.

Potrivit lui McCarthy, faptul că oamenii îl platesc ca să se plimbe alături de ei nu înseamnă neapărat că nu au prieteni, ci că uneori nu dispun de resursele necesare pentru a-și coordona timpul liber cu cel al amicilor lor.

„Comunicăm mereu prin intermediul calculatoarelor, dar nu și față în față. Avem nevoie de interacțiune directă cu oamenii de lângă noi”, a mai spus americanul.

The People Walker

 

×
Subiecte în articol: plimbare
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close