Antena 3 CNN Life Oameni "Omul RACHETĂ" a atins 335 km/h pe şaua unei biciclete. Acum visează să ajungă la 400 de km/h în doar 2 secunde (VIDEO)

"Omul RACHETĂ" a atins 335 km/h pe şaua unei biciclete. Acum visează să ajungă la 400 de km/h în doar 2 secunde (VIDEO)

"Omul RACHETĂ" a atins 335 km/h pe şaua unei biciclete. Acum visează să ajungă la 400 de km/h în doar 2 secunde (VIDEO)
10 Noi 2014   •   14:48

Un cascador francez a reuşit pe şaua bicicletei sale, propulsată mecanic de trei rachete ataşate de cadru, să doboare un nou record mondial în materie de viteză.
El s-a luat la întrecere cu un Ferrari F430 şi a atins viteza de 333 de km/h în mai puţin de cinci secunde de la start.

Francois Gissy şi-a asigurat drumul spre glorie pe circuitul Le Catallet (Franţa) în doar 4,8 secunde.

Combustibilul folosit de francez era compus dintr-o substanţă ce conţine peste 90% perhidrol, iar bicicleta este făcută chiar de el, într-un garaj din Spania. Sistemul de frânare este unul normal, iar anvelopele sunt speciale pentru o asemenea viteză şi sunt testate de Michelin, la 300 km/h, cu o greutate de 100 kg pe fiecare roată.


Foto: Exotic Thermo Engineering

"Am făcut trei curse. În prima, cea de încălzire, am ajuns la 160 de km/h. În a doua am reuşit să batem un Ferrari, cu o viteză de 260 km/h pe o distanţă de 400 de m. Pentru cea de-a treia cursă am decis să umplem rezervorul cu şi mai multă presiune şi am reuşit să doborâm recordul precedent. Aparatul GPS instalat pe bordul bicicletei a înregistrat o viteză de 333 km/h", spune Gissy, citat de Corsematin.

"Ştiu ce risc mi-am asumat. Stăteam întins pe bicicletă pentru a echilibra greutatea. Circuitul a fost foarte important. Orice mică pietricică mă putea face să zbor, de aceea am solicitat un echipaj de pompieri şi o ambulanţă", adaugă "omul-rechetă".

Francois Gissy are 32 de ani şi şi-a depăşit propriul record de viteză pe bicicletă, de 285km/h, stabilit anul trecut, pe circuitul de la Interlaken, Elveţia.

"Suntem siguri că putem ajunge de la 0 la 400 de km/h în mai puţin de două secunde. Pentru asta ne trebuie o bicicletă mai puternică şi avem nevoie de sprijinul sponsorilor", a menţionat francezul.
 


×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close