Antena 3 CNN Life Oameni Papesa Ioana, între legendă şi adevăr istoric. Incredibila poveste a singurei femei care ar fi ajuns Papă

Papesa Ioana, între legendă şi adevăr istoric. Incredibila poveste a singurei femei care ar fi ajuns Papă

Papesa Ioana, între legendă şi adevăr istoric. Incredibila poveste a singurei femei care ar fi ajuns Papă
Sursa foto: Foto: media.tumblr.com
12 Feb 2013   •   11:07
Incredibila poveste a Papesei Ioana a fost menţionată pentru prima oară în cronicile din secolul al XIII-lea. Legenda a fost perpetuată pe întregul continent european, unde a căpătat credibilitate prin oameni, ajungând să fie considerată un adevăr istoric. Reprezentanţii Vaticanului neagă existenţa Papesei Ioana, spunând chiar că întreaga poveste ar fi, de fapt, o simplă satiră anti-papală.

Potrivit legendelor, Ioana ar fi trăit în secolul al IX-lea. Ea s-ar fi deghizat în bărbat pentru a deveni preot, ajungând în graţiile fostului Papă datorită intelectului şi capacităţii sale de studiu.



După ce a ocupat câţiva ani scaunul papal, aceasta ar dat naştere unui copil în timpul unei procesiuni şi ar fi fost atacată de mulţimea furioasă şi ucisă.

Existenţa singurei femei-Papă a fost menţionată pentru prima oară în cronica lui Jean de Mailly, fiind ulterior preluată de alţi istorici.

Intrigaţi de interesanta poveste, mai mulţi regizori au transpus pe marile ecrane viaţa Papesei Ioana.

Trailerul filmului Pope Joan (2009)




×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close