Antena 3 CNN Life Oameni Povestea de viaţă a omului care a trăit un sfert de MILENIU. A oferit lumii secretul longevităţii

Povestea de viaţă a omului care a trăit un sfert de MILENIU. A oferit lumii secretul longevităţii

Povestea de viaţă a omului care a trăit un sfert de MILENIU. A oferit lumii secretul longevităţii
de O.P.    |    06 Feb 2013   •   10:28

După ce trecem de 30 de ani încep durerile. Dimineaţa când ne trezim ne dor picioarele, spatele, gâtul, apoi după ce ajungem la muncă începe durerea de cap, si tot aşa.

Nu de puţine ori am auzit persoane tinere care spuneau că "nu cred că o să mai apucăm vârsta bunicilor noştri". Şi este o afirmaţie cât se poate de conştientă şi reală. Stresul, alimentele nesănătoase, stilul de viaţă sedentar, poluarea sunt doar câţiva factori care joacă un rol decisiv în durata şi calitatea vieţii noastre.

Aşa că povestea lui Li Ching-Yuen este una desprinsă parcă din basme. Potrivit reportajelor oferite de Time Magazine sau New York Times, Li ar fi trăit o vârstă de 256 de ani, ar fi avut 23 de soţii şi 180 de urmaşi.



Nu se ştiu multe lucruri despre prima parte a vieţii lui Li, însă el a trăit în provincia natală Sichuan şi s-a ocupat de vânzarea leacurilor tradiţionale chinezeşti.

Într-un interviu pe care l-a acordat în 1927, cu şase ani înaine de a muri, Li a povestit că dieta sa s-a bazat pe orez şi vin, dar şi pe legume şi rădăcini.

Înainte de a împlini 100 de ani, Li a devenit protejatul unui mare nobil chinez, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul lonevităţii sale. "Păstrează o inima liniştita, stai aşezat ca o ţestoasă, mergi sprinten ca un porumbel şi dormi ca un caine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc să aibă o viata îndelungata.

Desi barbatul a pretins ca s-a nascut in 1736 si ca a trait 197 ani, decanul Universitatii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a sustinut ca a descoperit evidente ale faptului ca Li s-a nascut, de fapt, in 1677. De asemenea, in arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul ca barbatul a fost felicitat oficial de catre autoritati atat pentru atingerea varstei de 150 de ani cat si pentru cea de 200 de ani.



 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close