Antena 3 CNN Life Oameni El este Sergiu, un tânăr din Neamț care a dat lovitura în Marea Britanie cu afacerea sa: "Am început ca spălător de vase"

El este Sergiu, un tânăr din Neamț care a dat lovitura în Marea Britanie cu afacerea sa: "Am început ca spălător de vase"

Sergiu s-a născut în Roznov, județul Neamț, dar a ales să plece în străinătate pentru un trai mai bun. Tânărul a reușit să pună pe picioare o afacere de succes în Marea Britanie și chiar a fost premiat, doi la rând, la un concurs celebru.

El este Sergiu, un tânăr din Neamț care a dat lovitura în Marea Britanie cu afacerea sa: "Am început ca spălător de vase"
Sursa foto: Facebook/ Taste Of Italy Pizza Bar
de Mia Lungu    |    14 Noi 2023   •   21:57

Sergiu Teacu a deschis, în pandemie, o pizzerie în orașul Chelmsford - Essex din Marea Britanie. Recent, el a obținut, pentru al doilea an consecutiv, primul loc la competiția PAPA INDUSTRY AWARDS, la categoria "cea mai bună pizzerie independentă din UK".

"Am 31 de ani, sunt plecat din România din 2012. Până în 2016 am locuit în Italia unde am început ca și spălător de vase și am devenit bucătar.

După vreo 7 luni în Italia, am cunoscut pe Lucia Pronesti, o fată de naționalitate italiană ce în 2017 mi-a devenit și soție și avem 1 copil împreună. În 2016, în martie, ne-am decis să ne mutăm în Anglia.

După 4 ani de Anglia, cu experiența mea de bucătar și văzând că în Anglia oferta la pizza autentică italiană e foarte mică, am decis să deschidem noi o pizzerie în orașul unde locuim, Chelmsford, Essex.

Am deschis pe 25 septembrie 2020, în plină pandemie. După 1 lună și 10 zile ne-au închis din cauza restricțiilor. Ne-au lăsat doar pe preluări și livrări acasă.

Mulțumită muncii și produsului adus pe piață am supraviețuit și deja din primele luni am ajuns pe primele locuri: locul 1 pe Tripadvisor din 300 de pizzerii/restaurante locale și locul jucând de pe locul 1 până pe locul 10 regional din 3345 de restaurante/pizzerii. Diverse publicații de știri și publicații locale au scris despre noi și despre ce produs am adus în Chelmsford.

Importăm 90% din marfa noastră din Italia, făină, măsline, salamuri, condimente, uleiuri, vinuri doar italiene, sucuri etc.", a povestit Sergiu.

"Sunt mândru de unde sunt"

"Pe panoul principal, cum se intră în pizzerie stă bine scris mare PIATRA-NEAMȚ-ROZNOV. Sunt mândru de unde sunt.

Ne-am înscris la PAPA INDUSTRY AWARDS și anul trecut, în 2022, am câștigat locul 1 la 'cea mai bună pizzerie independentă din Anglia'.

Anul acesta, pe 9 noiembrie 2023, am câștigat din nou locul 1. Oficial suntem cea mai bună pizzerie independentă din Anglia, doi ani la rând", a povestit Sergiu, pentru publicația Ziar Piatra Neamț.

"PAPA INDUSTRY AWARDS este o organizație ce se ocupă cu recunoașterea și premierea celor ce produc mâncăruri italiene în UK, de la lanțuri de restaurante, lanțuri mici până în 10 unități, supermarketuri, pizzerii mici până în 3 unități, ceea ce reprezintă 72% din toți cei înscriși. Spre surpriza noastră, am ajuns în finală, în primii 4 din toată Anglia. Despre aceasta am aflat pe 14 octombrie, când am primit mail și scrisoarea la pizzerie.

Sunt înscrise peste 5.000 de pizzerii italiene la această organizație și, spre fericirea noastră, am câștigat din nou locul 1.

Un român din Roznov, Neamț e proprietar și muncitor în același timp. Suntem o echipa tânără – 33 de ani cel mai în vârstă, 20 de ani cel mai tânăr. Și împreună reușim să creăm ceva într-adevar frumos pentru oricine ne calcă pragul", a adăugat Sergiu.

So yes, here is the official photo with the mighty Theo Randall at the InterContinental handing us the award as the...

Posted by Taste Of Italy Pizza Bar on Monday, 13 November 2023

 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close