Antena 3 CNN Life Oameni Sfatul spiritual primit de un părinte homofob de la o jurnalistă

Sfatul spiritual primit de un părinte homofob de la o jurnalistă

Sfatul spiritual primit de un părinte homofob de la o jurnalistă
Sursa foto: Foto: Facebook
25 Noi 2013   •   12:20

Jurnalista Amy Dickinson a primit recent o scrisoare de la un cititor care spunea că se simte „trădat” de faptul că fiul său „nu vrea să înceteze să fie homosexual”.

Ziarista i-a dat cititorului o serie de sfaturi pe cât de amuzante, pe atât de pline de semnificaţii.

Iată scrisoarea părintelui şi răspunsul jurnalistei:

Scrisoarea cititorului:

Dragă Amy,

Am descoperit recent că fiul meu de 17 ani este homosexual. Facem parte dintr-un grup religios şi mi-e teamă că oamenii vor descoperi că este gay şi că ne vor ironiza.

Nu vrea să mă asculte şi să înceteze să fie gay. Cred că face asta ca să se răzbune pe mine pentru că i-am uitat zilele de naştere în ultimii trei ani (sunt o persoană foarte ocupată).

Te rog să-l ajuţi să ia decizia corectă. Pe mine nu vrea să mă asculte, poate te va asculta pe tine.

MĂ SIMT TRĂDAT



Răspunsul jurnalistei:


"DRAGĂ TRĂDATULE,

Ai putea să-i dai o lecţie fiului tău şi să-ţi schimbi sexualitatea, ca să-i arăţi cât de uşor este. Încearcă să faci asta măcar un an: încetează să mai fii heterosexual, ca să-i arăţi fiului tău că sexualitatea este o chestiune de alegere - care poate fi dictată de părinţi, de biserică sau de presiunea socială.

Presupun că reacţia ta la sugestia pe care ţi-am dat-o va fi că sexualitatea face parte din felul tău de a fi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru fiul tău. Are dreptul să fie acceptat de părinţii lui aşa cum este.

Atunci când uiţi ziua de naştere a copilului tău este ca şi cum i-ai nega întreaga existenţă. E ca şi cum i-ai spune că ai uitat că există pe această lume. Este foarte trist pentru el.

Să încerci să-l constrângi pe fiul tău să-şi schimbe sexualitatea este greşit. Dacă nu îl poţi accepta aşa cum este, cred că ar fi mai bine pentru el să trăiască în altă parte
.”

Jurnalista l-a direcţionat pe tatăl îngrijorat către un grup de suport pentru familiile care se confruntă cu această problemă.



 

 

×
Subiecte în articol: gay
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close