Antena 3 CNN Life Oameni Şi-a făcut propriul său MUNTE pe terasa blocului în care locuieşte

Şi-a făcut propriul său MUNTE pe terasa blocului în care locuieşte

Şi-a făcut propriul său MUNTE pe terasa blocului în care locuieşte
Sursa foto: Foto: imaginechina
13 Aug 2013   •   12:19

În ultimii şase ani, profesorul chinez Zhang Lin a cărat pietre şi moloz pentru a îşi construi acasă, undeva în regiunea metroplolitană Beijing, propriul său munte.
Locul ales este puţin straniu, având în vedere că se află la mansarda unui bloc de locuinţe, înalt de 26 de etaje. Potrivit South China Morning Post, structura este construită total ilegal, având în vedere că nu a primit nicio autorizaţie şi nici nu există vreun plan urbanistic în acest sens.

Vecinii de bloc sunt la rândul lor îngroziţi, deorece ei se plâng că unii pereţi din apartamentele lor au crăpat sau au prins mucegai. În plus ei se tem că siguranţa clădirii este serios periclitată de imensa greutate de la ultimul etaj. Profesorul, care acum nu se mai înţelege cu nimeni, spune că vecinii sunt lui doar invidioşi pentru ce a reuşit el să facă.

Totul a pornit atunci când Zhang Lin a cumpărat penthouse-ul de la ultimul nivel. Iniţial el a dorit să-şi mai facă un etaj suplimentar, dar apoi s-a gândit că ar fi ideal dacă ar avea o casă în munte. Aşa că a început să construiască muntele în jurul apartamentului său. El şi-a amenajat alei şi grădini şi a întărit structura de rezistenţă a clădirii cu grinzi exterioare de oţel imense, care duc de la parte până la baza "muntelui" inedit.

×
Subiecte în articol: china, beijing
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close