Antena 3 CNN Life Oameni Slobodan, EROUL Serbiei! A uimit întreaga ţară salvând de la înec peste 400 de oameni

Slobodan, EROUL Serbiei! A uimit întreaga ţară salvând de la înec peste 400 de oameni

Slobodan, EROUL Serbiei! A uimit întreaga ţară salvând de la înec peste 400 de oameni
23 Mai 2014   •   17:43

Slobodan Nedeljković Džambo s-a născut în Kosovo în urmă cu 25 de ani şi a devenit eroul Serbiei din zilele noastre. În 1999 albanezii i-au ucis întreaga familie, iar el s-a refugiat la Obrenovac, un orăşel din apropiere de Belgrad.

Săptămâna trecută, aşezarea Obrenovac a fost distrusă aproape în totalitate de inundaţiile puterncie.
Slobodan şi-a dus nevasta şi copilul în vârstă de doi ani în casa socrului său, crezând că acolo vor fi în siguranţă. Din nefericire, nivelul apei a continuat să crească foarte mult şi extrem de repede, aşa că aceştia s-au refugiat în podul casei. Bătrânul a coborât să aducă nişte pături, dar când s-a întors femeia şi copilul dispăruseră înghiţiţi de vâltoarea apelor.

Eroul Serbie este conştient că şansele ca soţia şi copilul lui  să mai fie în viaţă sunt extrem de reduse, dar acest lucru nu l-a împiedicat să-şi ajute necontenit semenii aflaţi în primejdie.

Potrivit autorităţilor sârbe, Slobodan a salvat peste 400 de vieţi, a participat la evacuarea bătrânilor, gravidelor şi a copiilor, a înghiţit apă murdară şi mâl, a rămas fără un dinte după ce a fost lovit cu cotul de o femeie aflată în pragul disperării şi a mers să ajute oamenii aflaţi în zonele cele mai critice. Toate aceste fapte au fost făcute necondiţionat, fiind ghidat de crezul că ajutorul acordat celor aflaţi în pericol nu are preţ.


El nu a vrut să primească bani, mâncare sau îmbrăcăminte în schimbul acţiunilor sale voluntare. Tragedia prin care a trecut el însuşi şi curajul de care a dat dovadă au îngenuncheat întreaga societate publică din Serbia. Povestea lui te lasă efectiv fără cuvinte şi este relatată acum pe larg de marile publicaţii din ţară şi difuzată de principalele canale TV.

Singura lui dorință e să-și găsească familia în viață. Un gând bun pentru acest erou al zilelor noastre.

Apel umanitar pentru inundaţii în Balcani. Cum poţi ajuta şi tu

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close