Antena 3 CNN Life Oameni „Numele meu este Amanda, sunt foarte slabă și din această cauză nu am mai făcut dragoste de multă vreme"

„Numele meu este Amanda, sunt foarte slabă și din această cauză nu am mai făcut dragoste de multă vreme"

„Numele meu este Amanda, sunt foarte slabă și din această cauză nu am mai făcut dragoste de multă vreme"
27 Mar 2018   •   15:55

The Guardian răspunde săptămânal cititorilor legat de probleme în relații, probleme personale și  viața sexuală. O cititoare s-a adresat publicației cu o problemă mai puțin auzită, dar de fapt foarte comună în rândul femeilor: „Sunt foarte slabă și plată și nu am deloc încredere sexuală, ceea ce mă face să simt că nu voi avea niciodată o viață sexuală, sau o relație normală”.

Aceasta are vârsta de 27 de ani și menționează că se simte bine îmbrăcată, dar nu este deloc mulțumită de corpul ei dezbrăcat. Din această cauză, nu a putut avea o viața sexuală activă și îi este frică că nu va fi iubită niciodată, iar marea ei insecuritate este lipsa unui bust mai mare.

Pamela Stephenson Connolly, specialistă în relații sexuale, menționează că în ciuda faptului că unele forme ale corpului într-adevar plac mai mult unor bărbați, o relație sexuală înseamnă mai mult decât cum arăți. Aceasta spune că și atunci când vine vorba de aparența fizică, barbații au diverse preferințe, iar acestea variază enorm. Pe deasupra, specialista adaugă că niciodată nu trebuie sa te uiți la sex raportându-te doar la aparențe:  „Nu ești doar un corp, ești o persoană capabilă să fie iubită și dorită. Cine ești și cum te ințelegi cu persoana de lângă stă la baza atracției și nu mărimea sânilor”. Când vine voba de o relație, este important să pui pe primul loc ceea ce iți dorești tu, iar abia apoi să te gândești la partener: „În loc de a încerca să te încadrezi într-un standard pe care crezi ca îl doresc bărbații, trebuie să înveți să iți apreciezi calitațile, si să descoperi ce te atrage pe tine.”

Pentru a construi o viață sexuală sănatoasă trebuie să iți construiești relații în jur, care să iți crească încrederea personală și să te facă să te simți ca o femeie în jurul căreia toată lumea vrea să se afle, sfatuiește experta. 

Sursă: The Guardian 


  

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close