Antena 3 CNN Life Oameni Tehnologiile de protecție sanitară la birou: cum stimulăm o carieră de succes

Tehnologiile de protecție sanitară la birou: cum stimulăm o carieră de succes

Oamenii de succes sunt cei fericiți cu joburile lor, cei care își desfășoară activitatea într-un mediu de lucru viu și divers, dar în același timp și sigur din punct de vedere sanitar.

Tehnologiile de protecție sanitară la birou: cum stimulăm o carieră de succes
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   12:45

Cu toate că încă suntem afectați de efectele pandemiei și mulți dintre angajați evită să revină full-time la birou, companiile sunt cu gândul la viitorul spațiilor de lucru și la reinventarea acestora. Iată câteva dintre tehnologiile care ar trebui implementate pentru a stimula o carieră de succes.

Tehnologiile de protecție sanitară la birou, prioritatea numărul 1

În timpul lockdownurilor, organizațiile din întreaga lume au fost nevoite să se adapteze. Cele mai multe dintre ele și-au transferat activitățile în sistemul work-from-home și au imitat ceea ce au făcut până atunci.

Pentru o parte dintre companii această măsură a funcționat, pentru altele nu. Deconectarea echipelor și lipsa interacțiunii directe au fragmentat sau chiar limitat colaborarea dintre angajați. În prezent, sistemul de muncă hibrid - câteva zile de la birou, câteva zile de acasă - a devenit noul stil de lucru. Oamenii se confruntă în continuare cu temeri legate de prezența fizică la birou.

În acest context, prioritară a devenit dezvoltarea unor clădiri sănătoase, care să corespundă noii normalități. Un proprietar român de spații de birouri a dezvoltat certificarea IMMUNE Building Standard™. Aceasta cuprinde 135 de măsuri sanitare, de inginerie, arhitecturale și operaționale, menite să îmbunătățească protecția sanitară.

Standardul IMMUNE are la bază criterii coerente, tehnologii, dispozitive, echipamente specializate, personal dedicat și facilități noi, care au ca scop buna gestionare, pe termen lung, a potențialelor amenințări de tip patogen, protejarea rezidenților clădirilor de birouri și susținerea excelenței în mediul de business.

O carieră de succes, stimulată de un mediu de lucru sănătos

Un mediu de lucru sănătos are toate șansele să stimuleze o carieră de succes. Tinerii din companii au nevoie să își desfășoare activitatea în birouri care să corespundă noilor cerințe, atât sanitare, cât și de ordin practic. Sănătatea emoțională este la fel de importantă pentru ca angajații să se poată dezvolta.

Din clădirile de birouri moderne n-ar trebui să lipsească nici zonele de relaxare care să recreeze confortul de acasă. De asemenea, birourile amenajate în stilul cafenea sau restaurant, terasele sau spațiile verzi din jurul clădirilor, unde oamenii să poată socializa, vor avea un rol important la starea de bine a angajaților.

Sălile de ședințe mobilate modern vor avea rolul de a încuraja creativitatea, în timp ce cabinele telefonice vor asigura intimitatea în timpul convorbirilor sau videoconferințelor. Spațiul de lucru va fi conceput ca un social hub pentru conectivitate și colaborare. Toate aceste facilități vor fi tot mai des întâlnite în clădirile de birouri post-pandemice.

O altă strategie ce poate da roade în stimularea unei cariere de succes va fi aceea de a le oferi angajaților oportunitatea de a se afla cât mai aproape de casă. Pentru a le satisface această nevoie, companiile vor închiria birouri satelit, situate în zone diferite ale orașului.

Nu în ultimul rând, biroul viitorului va trebui să ofere soluții pentru toate nevoile angajaților. Și facilitățile din jurul clădirilor se vor bucura de apreciere. Existența unor grădinițe și școli, a unor clinici medicale sau a terenurilor de sport în apropierea biroului va cântări foarte mult pentru cei care vor să-și știe copiii în siguranță.

În concluzie, pentru a stimula o carieră de succes, companiile trebuie să răspundă la aceste noi dorințe și nevoi ale angajaților. Să le ofere tehnologii de protecție sanitară la birou, dar și un mediu sănătos din punct de vedere emoțional.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close