Antena 3 CNN Life Oameni Tips & tricks pentru a termina rapid curățenia

Tips & tricks pentru a termina rapid curățenia

Dacă și ție ți se pare că momentele în care trebuie să faci curățenie vin prea repede unele după celelalte și ai senzația că este o sarcină care nu se termină niciodată, atunci este bine să știi că, deși nu poți renunța la igienizarea casei, există o mulțime de soluții care te vor ajuta să termini treaba mult mai ușor și mai rapid.

Tips & tricks pentru a termina rapid curățenia
Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2021   •   14:19

Spațiile din casă, indiferent cât de mult sau puțin sunt folosite, sunt medii favorabile pentru dezvoltarea bacteriilor și a microbilor, iar curățenia este singura modalitate prin care le poți îndepărta.

Praful se acumulează într-o încăpere chiar dacă nu o folosim prea des, iar fiecare suprafață are nevoie de îngrijire corespunzătoare.

De exemplu, curățarea podelelor, mai ales dacă locuința este intens circulată sau avem animale de companie, este esențială pentru a păstra suprafețele cât mai curate și igienizate.

Sfaturi pentru o curățenie rapidă și eficientă

Curățenia în locuință este un proces destul de obositor care poate dura câteva ore sau chiar câteva zile, în funcție de ordinea în care facem curățenie și cât de mare este casa noastră.

Pentru a simplifica acest proces, este de preferat să începem cu spațiile pe care le folosim cel mai des, bucătăria, baia, dormitorul.

Dacă vrei să te bucuri de o locuință curată și fără microbi și bacterii, este important să ții cont de câteva reguli simple și să te organizezi pentru a termina treburile cât mai repede:

  • · Folosește un aspirator vertical fara fir, cu putere și autonomie mare, cu care vei aspira suprafețele mult mai ușor, într-un timp record! În plus, majoritatea modelelor oferă soluții integrate (aspirator, mop, aspirator de mână și diverse accesorii) și sunt ideale pentru persoanele care au alergie la praf, datorită filtrului anti-alergeni;

  • · Citește cu atenție etichetele produselor și accesoriilor de curățare și folosește-le doar pe cele recomandate pentru un anumit tip de suprafață, pentru a evita deteriorarea acestora;

  • · Evită spălarea geamurilor în perioadele din zi în care soarele bate direct pe suprafața acestora sau dacă știi că urmează să plouă;

  • · Scutură bine de praf toate textilele din casă, de la covoare până la pături sau perne. Textilele acumulează cantități mari de praf și acarieni, așa că se recomandă igienizarea acestora cât mai des;

  • · Împarte casa în zone sau activități, în funcție de modalitatea care ți se pare cea mai eficientă. Scopul este să cureți cât mai bine, într-un timp cât mai scurt;

  • · Profită de fiecare ocazie când faci curățenie, pentru a elimina lucrurile inutile din casă. Acestea nu fac decât să acumuleze și mai mult praf și să-ți îngreuneze munca, adăugând timp la rezultatul final;

Desigur că fiecare avem un mod preferat de a face curățenie, testat în timp, care ni se pare că este cel mai rapid și mai eficient.

Include aceste sfaturi în rutina ta de igienizare a casei, pentru a obține cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp posibil.

Organizează-te din timp

Cu toții ne dorim o casă cât mai curată și mai ordonată, primitoare, în care găsim imediat toate lucrurile de care avem nevoie. 

Curățenia casei nu este importantă doar din punct de vedere estetic, ci și pentru sănătatea noastră.

În mediile în care există cantități mari de praf și mizerie, alergenii, microbii și acarienii se înmulțesc rapid, ceea ce poate duce la apariția unor afecțiuni grave, cum ar fi bolile de piele sau probleme ale sistemului respirator.

Pentru sesiunile de curățenie mai complexe, în afara celor zilnice, este recomandat să te organizezi din timp și să îți faci un plan pe care să îl respecți, pentru a nu petrece foarte mult timp cu această activitate.

Astfel, vei munci mai eficient și vei obține rezultatele dorite în cel mai scurt timp.

Stabilește o zi sau mai multe zile în care să faci curățenie și alocă suficient timp și pentru pauzele dintre anumite activități obositoare.

Pauzele scurte sunt importante pentru a nu-ți pierde motivația și pentru a evalua ce ai reușit să faci și cât de mult mai ai de lucru.

De asemenea, asigură-te din timp că ai toate produsele de curățenie și accesoriile necesare, pentru a nu te întrerupe din treabă să mergi la magazin după lucrurile de care ai nevoie.

Înainte de a începe curățenia, fă o trecere în revistă a tuturor soluțiilor, lavetelor și rezervelor necesare. Ar putea fi util un recipient încăpător, cu mâner, ușor de transportat acolo unde ai nevoie.

Există o mulțime de sfaturi și idei practice pentru a face curățenie în casă cât mai repede și mai eficient.

De asemenea, este important să ai la dispoziție produse cât mai funcționale, care te vor ajuta să obții rezultatele dorite în cel mai scurt timp.

Investește în electrocasnice ergonomice, care îți ușurează munca și sunt ușor de transportat acolo unde ai nevoie și de depozitat, atunci când nu le folosești.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close