Antena 3 CNN Life Oameni Ultimul sărut. „Mai are câteva zile de trăit, cel mult... ”

Ultimul sărut. „Mai are câteva zile de trăit, cel mult... ”

Ultimul sărut. „Mai are câteva zile de trăit, cel mult... ”
01 Mar 2016   •   19:11
În urmă cu fix trei luni v-am prezentat un moment impresionant din viața unui cuplu de americani, Rory și Joey Feek. Ea, Joey, bolnavă de cancer, dansa pentru ultima oară cu iubirea vieții ei. Într-o postare recentă pe blogul This Life I live, soțul ei a făcut un anunț cutremurător.

Și-a dorit să fie lângă fiica ei, în momentul în care fetița urma să împlinească doi ani. Și a fost. Însă, acum, Joey Feek (una dintre jumătățile duo-ului de muzică country Joey + Rory), mai are numai câteva zile de trăit, anunță soțul ei pe blogul This Life I live.

„Soția mea doarme încontinuu de câteva zile și corpul ei pare că vrea să dea stingerea”, a scris Rory, luni, pe blog. „Asistenta medicală care a venit la noi în dimineața asta mi-a spus că Joey va mai fi cu noi câteva zile, cel mult”.

Rory și Joey Feek s-au cunoscut la un concurs muzical, în 2002. Șase ani mai târziu, au ajuns în atenția publicului american după ce au participat la emisiunea „Can you duet”.  În 2016 , cuplul a fost nominalizat la premiile Grammy.

În ultimii ani, călătoria prin viață a familiei Feek a alternat între momente de fericire și durere.  În 2014, a venit pe lume fetița lor, Indiana. La câteva zile, cei doi aveau să afle că micuța are sindromul Down. Au trecut numai câteva luni până când Joey a primit un diagnostic crunt: cancer cervical. În ciuda tratamentelor agresive și a intervențiilor chirurgicale, cancerul s-a extins la colon și a intrat în fază terminală.

În noiembrie, cuplul a decis că a venit vremea să renunțe complet la tratament, Medicii le-au spus că nu mai pot face nimic pentru Joey.

”Joey a reușit să realizeze tot ce și-a propus… până la final. (…) În cei 40 de ani pe care i-a trăit, mireasa mea a reușit să realizeze foarte multe lucruri…a avut o viață plină. Dar mai mult decât atât, le-a arătat foarte multă iubire celor din jurul ei, iar iubirea i-a fost împărtășită. Pot spune cu sinceritate că viața lui Joey nu a fost o viață bine trăită, ci bine iubită. Dumnezeu ne dă tuturor o perioadă limitată de timp pe planeta asta și în fiecare zi, când ne trezim,  putem alege cum vrem să trăim acele minute și ore prețioase. Nu există o a doua șansă, avem numai o încercare să facem totul cum trebuie. Joey știa asta și a făcut în așa fel încât fiecare minut să conteze. Unul dintre ultimele lucruri pe care Joey mi le-a spus înainte să „adoarmă” a fost: „nu am regrete… îți spun sincer că mi-am trăit viața așa cum mi-am dorit și că am făcut tot ce mi-am dorit”.

În ultima sa postare pe blogul This Life I live, Rory Feek explică de ce a ales să împărtășească cu toată lumea aceste momente.

„Le sunt recunoscător tuturor celor care au făcut cunoscută povestea noastră, în presă, pe Facebook sau oriunde altundeva. Sper ca viața și moartea soției mele să ajute sau să încurajeze, cumva, pe cineva, undeva. Faptul că povestea vieții ei ar putea avea un impact asupra unei persoane pe care nu o s-o cunosc, nu o s-o văd niciodată, cel puțin pe partea asta a Raiului, e un lucru bun. Nu, e un lucru grozav. Mulțumesc!”




×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close