Antena 3 CNN Life Oameni Un adolescent şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii de şcoală. Povestea lui Aitizaz Hasan, noul erou al Pakistanului

Un adolescent şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii de şcoală. Povestea lui Aitizaz Hasan, noul erou al Pakistanului

Un adolescent şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii de şcoală. Povestea lui Aitizaz Hasan, noul erou al Pakistanului
10 Ian 2014   •   12:36

"Fiul meu şi-a făcut mama să plângă, dar a salvat lacrimile a sute de mame, care acum şi-ar fi plâns copiii decedaţi".

Acestea sunt cuvintele lui Mujahid Ali, tatăl adolescentului pakistanez, care şi-a pierdut viaţa după ce s-a aruncat asupra unui atentator sinucigaş în faţa şcolii sale.

Aitizaz Hasan, de 14 ani, este considerat acum un erou naţional în Pakistan după ce a împiedicat un terorist să detoneze o bombă în incinta şcolii, unde se aflau peste 1000 de elevi în sălile de curs.

Vărul lui Aitizaz, Mudassar, a povestit pentru CNN cum s-au petrcut evenimentele:

"Aitizaz şi prietenii lui se aflau în afara şcolii când a observat un bărbat, cu o vestă plină de explozibil legată de corp. Vărul meu a spus tuturor -mă duc să-l opresc...dacă intră în şcoală îmi va ucide toţi prietenii-. El a vrut să-l prindă pe terorist, s-a năpustit asupra lui, dar acesta a detonat explozibilulu aflat asupra lui", a povestit Mudassar copleşit de lacrimi.

Un alt martor susţine că mai întâi adolescentul a aruncat cu o piatră spre atentator, iar apoi s-a hotărât să-l pună fizic la pământ.

Mulţi pakistanezi sunt de părere că Aitizaz merită să primească decoraţia Nishaan-e-Haider, cea mai înaltă distincţie militară locală.

"Sunt câţiva oameni în lume care sunt martiri. Acum eu sunt un tată mândru, pentru că fiul meu se numără printre ei", a spus Mujahid Ali pentru The Telegraph.

Potrivit mai multor agenţii de ştiri, aproape 1000 de persoane vor lua parte la ceremonia funerară dedicată lui Aitizaz.

 

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close