Antena 3 Life Oameni Un adolescent şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii de şcoală. Povestea lui Aitizaz Hasan, noul erou al Pakistanului

Un adolescent şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii de şcoală. Povestea lui Aitizaz Hasan, noul erou al Pakistanului

de G.C.P    |    10 Ian 2014   •   12:36
Un adolescent şi-a dat viaţa pentru a-şi salva colegii de şcoală. Povestea lui Aitizaz Hasan, noul erou al Pakistanului

"Fiul meu şi-a făcut mama să plângă, dar a salvat lacrimile a sute de mame, care acum şi-ar fi plâns copiii decedaţi".

Acestea sunt cuvintele lui Mujahid Ali, tatăl adolescentului pakistanez, care şi-a pierdut viaţa după ce s-a aruncat asupra unui atentator sinucigaş în faţa şcolii sale.

Aitizaz Hasan, de 14 ani, este considerat acum un erou naţional în Pakistan după ce a împiedicat un terorist să detoneze o bombă în incinta şcolii, unde se aflau peste 1000 de elevi în sălile de curs.

Vărul lui Aitizaz, Mudassar, a povestit pentru CNN cum s-au petrcut evenimentele:

"Aitizaz şi prietenii lui se aflau în afara şcolii când a observat un bărbat, cu o vestă plină de explozibil legată de corp. Vărul meu a spus tuturor -mă duc să-l opresc...dacă intră în şcoală îmi va ucide toţi prietenii-. El a vrut să-l prindă pe terorist, s-a năpustit asupra lui, dar acesta a detonat explozibilulu aflat asupra lui", a povestit Mudassar copleşit de lacrimi.

Un alt martor susţine că mai întâi adolescentul a aruncat cu o piatră spre atentator, iar apoi s-a hotărât să-l pună fizic la pământ.

Mulţi pakistanezi sunt de părere că Aitizaz merită să primească decoraţia Nishaan-e-Haider, cea mai înaltă distincţie militară locală.

"Sunt câţiva oameni în lume care sunt martiri. Acum eu sunt un tată mândru, pentru că fiul meu se numără printre ei", a spus Mujahid Ali pentru The Telegraph.

Potrivit mai multor agenţii de ştiri, aproape 1000 de persoane vor lua parte la ceremonia funerară dedicată lui Aitizaz.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close