Antena 3 CNN Life Oameni "Un an în jurul lumii, nu cu maşina, nu cu motorul, ci cu TRICOLORUL”. Proiectul ambiţios a doi români pasionaţi de călătorii

"Un an în jurul lumii, nu cu maşina, nu cu motorul, ci cu TRICOLORUL”. Proiectul ambiţios a doi români pasionaţi de călătorii

"Un an în jurul lumii, nu cu maşina, nu cu motorul, ci cu TRICOLORUL”. Proiectul ambiţios a doi români pasionaţi de călătorii
19 Iun 2013   •   18:17

Doi români pasionaţi de călătorii şi fotografie au pus la cale aventura vieţii lor, în care vor face înconjurul lumii, străbătând cel puţin 25 de ţări, timp de un an de zile.

Ştefan Marinescu şi soţia sa, Mihaela Noroc, şi-au fixat ca ţel "un an în jurul lumii, nu cu maşina, nu cu motorul, ci cu TRICOLORUL”, aşa cum le face plăcere să spună.

Inspiraţi de "aventura în opinci" a unui român care, în urmă cu exact 90 de ani stabilea un record fabulos, fiind primul om care a făcut înconjurul lumii mergând pe jos, cei doi vor duce tricolorul în cele mai frumoase locuri ale planetei, într-o încercare de a îmbunătăţi, pe cât posibil, imaginea României în lume.

"Departe de a fi naţionalişti, iubim România pentru ca e ţara în care trăim şi ne simţim acasă", scrie Ştefan Marinescu pe blogul dedicat proiectului, călătorcutricolor.ro.

"Vom pleca spre est si ne vom intoarce dupa aproximativ un an, dinspre vest. Vom calatori pe cat e posibil, cu mijloace de transport terestru incercand sa vizitam cat mai multe locuri interesante ale lumii. Cand va fi nevoie, vom apela la avioane sau vapoare. Daca vom fi sanatosi si nu vor aparea evenimente neplacute, noi si tricolorul vom vizita cel putin 25 de tari. Noua ne place sa improvizam. Asa ca, mai mult ca sigur, traseul va suferi modificari", mai scrie Ştefan Marinescu pe blog.



Acesta este traseul celor doi români:


Ucraina-Rusia-Georgia-Armenia-Turcia-Iran-Turkmenistan-Uzbekistan-Kaskhstan-Japonia-China-Myanmar-Thailanda-Indonesia-Australia-Noua Zeelanda-Chile-Argentina-Brazilia-Columbia-Panama-Costa Rica-Nicaragua-El Salvador-Guatemala-Belize-Mexic-Marea Britanie-Franta.

Povestea fascinantă care i-a motivat să demareze acest proiect

"Dumitru Dan, caci asa il chema, plecase cu 13 ani inainte, impreuna cu alti trei compatrioti, intr-o aventura incredibila. Cei patru prieteni romani isi propusesera sa faca inconjurul pamantul, mergand pe jos, imbracati in costume populare si incaltati in opinci. In timpul calatoriei legendare, au facut cunoscute traditiile romanesti, in intreaga lume, oferind spectacole de muzica si dans popular si castigand astfel bani pentru continuarea aventurii. Din pacate itinerariul lor a fost pe cat de fascinant, pe-atat de dramatic. Rand pe rand, trei dintre calatori si-au pierdut viata. Dumitru Dan insa, a dus visul intregii echipe pana la capat. In 1923 reusea sa incheie turul pamantul, dupa ce traversase 76 de tari si folosise 497 de perechi de opinci. Performanta sa a intrat in cartea recordurilor si nu a fost egalata nici pana in ziua de azi", a mai scris Ştefan Marinescu pe blog.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close