Antena 3 CNN Life Oameni "Vagabonzii" arctici. Casa lor este un iaht şi prietenii lor sunt animalele polare. Îşi cresc copiii printre gheţari

"Vagabonzii" arctici. Casa lor este un iaht şi prietenii lor sunt animalele polare. Îşi cresc copiii printre gheţari

"Vagabonzii" arctici. Casa lor este un iaht şi prietenii lor sunt animalele polare. Îşi cresc copiii printre gheţari
Sursa foto: Foto: CNN
04 Feb 2013   •   08:52

Să creşti o familie şi să te ocupi şi de propria carieră în acelaşi timp reprezintă un lucru extrem de greu. Dar să faci asta la bordul unui iaht de 15 metri, înconjurat de gheaţă şi în unul dintre cele mai aspre medii de pe Terra, cu siguranţă complică şi mai mult situaţia.

Însă Eric Brossier nu ar concepe să-şi trăiască altfel viaţa. Oceanograful francez a trăit, în ultimii 8 ani, alături de soţia lui, la bordul unui iaht numit „Vagabondul” şi a adunat date stiinţifice din zonele polare.

În 2007, a venit pe lume fiica cea mare a celor doi, Leonie, şi în 2009 familia s-a mărit cu încă o fetiţă, Aurora.



„Nu este o viaţă obişnuită” explică Eric Brossier. „Sunt minus 27 de grade afară. Dar iubim sălbăticia, munţii, ne place să navigăm printre gheţari”, spune exploratorul.

În ultimii ani, Brossier a studiat zonele din jurul insulei Spitsbergen (Norvegia) şi zonele din jurul coastelor Groenlandei.

Urşii polari, morsele şi alte creaturi spectaculoase din zona arctică au fost o companie mai frecventă pentru familia Brossier decât oamenii.



Anul acesta, familia a aruncat ancora iahtului lângă oraşul inuit Grise Fiord. Este pentru prima oară când îşi stabileşte tabăra atât de aproape de o aşezare umană.

„Principalul motiv pentru care ne-am stabilit aici în această iarnă este ca fiica noastră să poată merge la şcoală şi să poată socializa cu alţii copii de vârsta ei” explică oceanograful pentru CNN.

„Ne lipsesc prietenii şi familia. Mergem în Franţa câteva săptămâni în fiecare an şi atunci primii pe care îi vizităm sunt ei. Dar nu ne lipseşte Franţa chiar atât de mult. În caz contrar, nu am putea să ducem o astfel de viaţă”.



 


 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close