Antena 3 CNN Life Oameni Visează să creeze poveşti prin benzi desenate, dar riscă să doarmă sub cerul liber

Visează să creeze poveşti prin benzi desenate, dar riscă să doarmă sub cerul liber

Visează să creeze poveşti prin benzi desenate, dar riscă să doarmă sub cerul liber
Sursa foto: Foto: Antena 1
26 Mar 2013   •   23:00

Visează să creeze poveşti prin benzi desenate, dar riscă să doarmă sub cerul liber. Este povestea tristă a unei adolescente de 16 ani din Piatra-Neamţ care trăieşte într-un scaun cu rotile. Din cauza datoriilor, fata a fost evacuată din apartamentul în care locuia cu chirie, împreună cu mama ei.

Ana-Maria vine la şcoală, zi de zi, ajutată de cea care i-a dat şi viaţă. Femeia a renunţat la tot pentru ca fata ei să-şi poată urma visul - acela de-a deveni un creator de benzi desenate.

O boală degenerativă, distrofie musculară Duchenne o chinuie încă din primii ani de şcoală. Dar a ştiut mereu să-şi păstreze optimismul. Ca să poată merge la liceul dorit, Liceul de Arte din Piatra Neamţ, mama ei a decis să se mute din comuna natală, cu chirie, în oraş.

Ana-Maria ]nvaţă bine şi a fost remarcată de profesori pentru talentul ei. Mama fetei a încercat să se angajeze ca să o poată întreţine dar nu a reuşit pentru că trebuie să fie aproape tot timpul cu fata la şcoală pentru că Anei îi este imposibil să se descurce singură, în scaunul cu rotile.

Iar greutăţile financiare au copleşit-o. Aseară, proprietarul le-a scos în stradă.

Pentru că sunt aproape în imposibilitatea de-a plăti chiria, proprietarul le-a scos în stradă. Noaptea trecută au dormit la un colegiu din oraş. Dar soluţia este una temporară.

Sursa: Observator

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close