Antena 3 CNN Life Oameni Vlad Stoica, tânărul care s-a îmbogăţit din criptomonede. Ce trebuie să facem pentru a avea profit

Vlad Stoica, tânărul care s-a îmbogăţit din criptomonede. Ce trebuie să facem pentru a avea profit

Investiția în criptomonede a prins popularitate în ultimii ani atât la nivel global, cât și pentru investitorii din România care au fost atrași de câștigurile pe care aceste monede virtuale le pot oferi, aproape peste noapte. Vlad Stoica, investitor în criptomonede, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre paşii de care trebuie să ţinem cont pentru ca investiţia să fie una profitabilă.

Vlad Stoica, tânărul care s-a îmbogăţit din criptomonede. Ce trebuie să facem pentru a avea profit
Sursa foto: Antena3 | David McBee Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    21 Ian 2022   •   16:36

Însă, pe lângă faptul că pot aduce încasări mari, sunt și extrem de volatile ceea ce înseamnă că nu îți poate promite nimeni un câștig garantat.

Astfel, criptomonedele reprezintă o investiție foarte riscantă și controversată.

Paşii de care trebuie să ţinem cont pentru ca investiaţia să fie una profitabilă

"În primul rând, analizez proiectul foarte bine şi la echipa din spatele proiectului. Mă uit la ideea proiectului, dar în principal la echipă, pentru că deşi, ideea poate fi una foarte bună, trebuie să avem o echipă foarte competentă, ca să execute acea idee. Mă uit la parteneriatele pe care acel proiect le are cu diverse companii şi încerc să fac cât mai multă analiză pe detaliile proiectului respectiv. 

Practic, încerc să îmi dau seama în ce nişă activează acel proiect şi să încerc să văd ce potenţial va avea proiectul în următorii ani. În general, încerc să investesc în proiecte care sunt într-o nişă care este în creştere foarte mare acum, care are legătură poate cu comerţul online. La întrebarea dacă încă se mai e potenţial pe partea de criptomonede, eu zic că încă potenţialul este mare, pentru că adopţia este încă mică şi proiecte din ce în ce mai multe dezvoltă tehnologii din ce în ce mai inovative. 

Pe lângă asta, acum, piaţa este într-un punct foarte jos, a scăzut destul de mult piaţa cripto şi astea sunt momente în care putem investi la un preţ destul de mic, iar când piaţa îşi revine, practic o să avem un profit destul de bun al portofoliului.

Vlad Stoica: "Cripto este un domeniu foarte riscant"

Încerc să mă feresc de echipe care nu au nişte principii, care nu rezonează cu mine. Mai pe româneşte, încerc să mă feresc de ţepari, încerc să mă uit să văd ce alte afaceri au avut cei din echipa unei criptomonede în care eu încerc să investesc, încerc să văd tot istoricul lor, un fel de "cazier", şi caut pe Google să văd ce alte realizări au avut. Deci, în primul rând, încerc să mă feresc de proiecte care fug cu banii, pentru că ştim cu toţii, crtipto este un domeniu foarte riscant şi sunt mult mai multe ţepe decât în celelalte domenii. 

Sfaturi pentru investitori. Ce trebuie să facem pentru a avea profit

Recomand să se investească treptat, nu toţi banii dintr-o singură tranşă. Practic, investiţii treptate, lunare. Eventual o parte din economiile pe care le are în fiecare lună, să le investească în cripto şi neapărat, investiţii pe termen lung, pentru că acolo avem riscul cel mai mic şi investind în proiecte bune pe termen lung, riscul scade semnificativ. Pe lângă asta, nu investiţi sume pe care nu sunteţi dispuşi să le pierdeţi, pentru că ar fi un stres suplimentar fără rost", a explicat Vlad Stoica, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Vlad Stoica profit criptomonede
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close