Antena 3 CNN Life Știinţă "2014, cel mai călduros an din istorie". Ce se va întâmpla în această vară pe Terra

"2014, cel mai călduros an din istorie". Ce se va întâmpla în această vară pe Terra

"2014, cel mai călduros an din istorie". Ce se va întâmpla în această vară pe Terra
de O.P.    |    04 Mar 2014   •   12:21

Australia va cunoaște o creștere a numărului de zile cu căldură extremă și o prelungire a sezonului de incendii de arbuști pe măsură ce gazele cu efect de seră duc la o creștere a temperaturilor, avertizează un studiu științific dat publicității marți, informează AFP.

Temperatura medie în Australia este cu aproape un grad mai mare decât media înregistrată în urmă cu un secol, potrivit studiului întreprins în comun de Organizația pentru cercetări științifice și industriale din Commonwealth /CSIRO/ și Biroul de meteorologie.

Șapte din cei zece ani cei mai călduroși au fost înregistrați din 1998, în timp ce în cursul ultimilor cincisprezece ani frecvența lunilor extrem de calde a crescut de cinci ori.

Anul 2013 a fost cel mai cald din Australia de când au început statisticile meteorologice, în 1910, iar anul 2014 ar putea sparge toate recordurile.

În opinia lui Jim Salinger, climatolog de la Universitatea din Auckland, creșterea temperaturilor în Australia ar putea încuraja o parte din populație să se instaleze în Noua Zeelandă, care beneficiază de un climat mai rece.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close