Antena 3 CNN Life Știinţă Dacă vei face asta, viaţa ta va deveni mai uşoară. Nici nu îţi imaginai la ce poţi folosi unul din ingredientele din bucătăria ta

Dacă vei face asta, viaţa ta va deveni mai uşoară. Nici nu îţi imaginai la ce poţi folosi unul din ingredientele din bucătăria ta

Dacă vei face asta, viaţa ta va deveni mai uşoară. Nici nu îţi imaginai la ce poţi folosi unul din ingredientele din bucătăria ta
de O.P.    |    09 Iul 2013   •   11:06

Cu toate că cei mai mulţi dintre noi utilizăm oţetul la preparatele alimentare: sosuri sau salate, acesta are numeroase proprietăţi benefice, care dacă ar fi cunoscute la nivel general, ne-ar face viaţa mai uşoară.

De exemplu, ştiaţi că dacă puneţi o cană de oţet şi o cană de apă într-un bol, în cuptorul cu microunde, iar apoi daţi drumul cuptorului să meargă vreme de două minute, acesta se va curăţa ca prin minune?

Ştiaţi că dacă fierbeţi 1 litru de oţet şi doi litri de apă, apoi puneţi lichidul în maşina de spălat, toate impurităţile şi depunerile de calcar vor fi dizolvate?

Ştiaţi că dacă lăsaţi bureţii pe care îi folosiţi la spălarea vaselor într-un bol cu oţet aceştia se vor dezinfecta?

Ştiaţi că dacă amestecaţi o cană de oţet cu două căni de apă şi puneţi soluţia într-o cafetieră, aceasta se va curăţa foarte bine?

Ştiaţi că dacă diluaţi o cană de oţet într-un lighean cu puţină apă şi spălaţi astfel covoarele, acestea vor avea culori mai vii şi se vor curăţa imediat?

Dacă mai ştiţi modalităţi în care se utilizează oţetul, scrieţi-ne peFacebook Antena3 România.



×
Subiecte în articol: otet
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close