Antena 3 CNN Life Știinţă Populaţia lumii, CREŞTERE ALARMANTĂ: "Nici măcar un Al Treilea Război Mondial sau o pandemie nu o poate opri"

Populaţia lumii, CREŞTERE ALARMANTĂ: "Nici măcar un Al Treilea Război Mondial sau o pandemie nu o poate opri"

Populaţia lumii, CREŞTERE ALARMANTĂ: "Nici măcar un Al Treilea Război Mondial sau o pandemie nu o poate opri"
Sursa foto: Foto: eluxemagazine.com
27 Oct 2014   •   22:40

Populaţia globului este într-o creştere continuă şi nici măcar un eveniment apocaliptic, precum un Al Treilea Război Mondial sau o pandemie letală, nu poate perturba acest proces.

Potrivit unui studiu condus de doi cercetători australieni, publicat în revista "Proceedings of the National Academy of Sciences”, nu există nicio "rezolvare rapidă" a boom-ului populaţiei la nivel global, scrie The Independent.

Deşi măsurile menite să reducă fertilitatea umană în acele părţi ale lumii în care creşterea populaţiei este foarte rapidă vor avea un impact pozitiv pe termen lung, acestea trebuie să meargă mână în mână cu politicile care vizează reducerea consumului de resurse naturale, arată rezultatele studiului.

"Impulsul demografic inexorabil al populaţiei umane la nivel global erodează rapid sistemul Pământului de susţinere a vieţii", susţin cei doi cercetători, profesorul Corey Bradshaw, de la Universitatea din Adelaide şi profesorul Barry Brook, de la Universitatea din Tasmania.

Chiar şi în urma unui eveniment apocaliptic, care s-ar putea solda cu 2 miliarde de morţi la jumătatea secolului XXI, tot s-ar ajunge la 8,5 miliarde de oameni pe Pământ, până în 2100.

În prezent, populaţia globului este de peste 7 miliarde de oameni, iar studiile demografice arată că poate urca până la 9 miliarde, până în 2050, şi chiar până la 25 de miliarde, până în 2100.


×
Subiecte în articol: al treilea razboi mondial
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close