Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Boala SĂRUTULUI ia amploare în America. "Putem vorbi de o NOUĂ SIDA, atât este de periculoasă"

Boala SĂRUTULUI ia amploare în America. "Putem vorbi de o NOUĂ SIDA, atât este de periculoasă"

Boala SĂRUTULUI ia amploare în America. "Putem vorbi de o NOUĂ SIDA, atât este de periculoasă"
de O.P.    |    11 Noi 2014   •   09:39

După ce lucrurile s-au mai liniştit cu epidemia de Ebola, o nouă boală alertează autorităţile. Medicii din America vorbesc de o nouă Sida care se răspândeşte cu repeziciune în SUA.

Peste 300,000 de americani sunt deja infectați cu Kissing bug, boala sărutului, pe care, în ciuda pericolului pe care îl reprezintă, unitațile medicale nu efectuează teste de depistare, multe dintre cazurile de infectare rămânând necunoscute, s-a anunțat la congresul anual al Societății Americane pentru Boli Tropicale.

Boala Chagas este o parazitoză tropicală cu o incidență frecventă până acum doar în țările din America Centrală și de Sud. Numită noua SIDA, din cauza modului asemănător de manifestare, asimptomatic, este determinată de infecția cu Trypanosoma cruzi. Parazitul se transmite prin intermediul unei insecte hematoface, care înțeapă gazda umană și care lasă fecale lângă locul înțepăturii. Prin scărpinare se va contamina leziunea produsă de înțepătură cu parazitul prezent în fecalele insectei. Astfel, parazitul intră în organism unde își începe replicarea și ajunge să invadeze întreaga gazdă, scrie jurnalul.ro.

Cel mai adesea sunt atacate organele vitale, în principal inima, creierul și sistemul digestiv, ducând la apariția malformațiilor cardiace, tulburărilor funcționale nervoase și visceromegaliilor.

Mortalitatea este determinată în principal de insuficiența cardiacă congestivă sau de trombembolismul pulmonar.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close