Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce se spune ca merele ar fi mai nocive danturii decat sucurile carbogazoase

De ce se spune ca merele ar fi mai nocive danturii decat sucurile carbogazoase

De ce se spune ca merele ar fi mai nocive danturii decat sucurile carbogazoase
de O.P.    |    11 Noi 2014   •   12:52
Un mar pe zi tine doctorul departe. Afirmatie este valabila pentru majoritatea medicilor specialisti, dar nu si in cazul stomatologilor.

Cercetatorii Institutului Dentar din Londra, au descoperit ca marul iti afecteaza dintii pana la de patru ori mai mult decat daca ai consuma o bautura carbogazoasa.

Eroziunea danturii este mai mare cand mananci un mar sau bei un pahar de vin, decat atunci cand consumi sucuri acidulate, sustin oamenii de stiinta din Regatul Unit.

Nu tine numai de ce mancam, ci si de cum mancam, a atrat atentia profesorul David Bartlett, seful departamentului de prostodontie al Institutului Dentar din cadrul Kings College, din capitala britanica.

El a coordonat o echipa de cercetatori care a analizat cum sunt afectati dintii in timpul mesei. 

Medicii spun, pe buna dreptate, ca a manca mere este bine, dar daca le mananci lent aciditatea ridicata a acestora iti va afecta dantura. Bauturile asociate frecvent cu eroziunea dentara, precum cola, nu au prezentat insa un astfel de risc, a declarat Bartlett.

Cercetarea a urmarit uzura dentara si regimul alimentar a peste o mie de persoane, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Oamenii de stiinta au cautat semne de erodare in smaltul de doi milimetri al dintelui, precum si in dentina, pe care le-au corelat cu regimul alimentar al fiecarui subiect


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close