Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Efectele grave asupra sănătăţii copiilor, date de tablete, telefoane sau televizoare

Efectele grave asupra sănătăţii copiilor, date de tablete, telefoane sau televizoare

Efectele grave asupra sănătăţii copiilor, date de tablete, telefoane sau televizoare
de O.P.    |    11 Noi 2014   •   08:06

Tot mai mulți copii, mai ales mici, cu vârsta de până în doi ani, sunt diagnosticați cu miopie, motiv pentru care părinții trebuie să îi țină cât mai departe de telefoane, tablete și ecranele televizoarelor, a precizat vineri, pentru AGERPRES, dr. Adriana Stănilă, președintele Societății Române de Lentile de Contact și al Societății Române de Cornee și Suprafață Oculară.

"Miopia este o problemă care preocupă pe toată lumea, care poartă ochelari și care are vederea asta scurtă, și încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru ei. (...) Copiii de mici, de la un an jumătate, doi ani, butonează și apasă pe telefoane și parcă este ceva mai multă miopie și este și o miopie mică. Părinții să își țină copiii departe de telefoane, tablete, televizoare. Copiii au tendința să se apropie din ce în ce mai mult", a precizat dr. Adriana Stănilă, care este și medic-șef al Secției Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

Aceasta susține că, mai ales în cazul copiilor miopi, medicii oftalmologi prescriu lentilele dure, care se poartă doar noaptea, dar care sunt costisitoare. Prețul acestor lentile dure este de până la 2.000 de lei, pentru un tratament de un an, maxim un an jumătate, conform Dr. Adriana Stănilă.

Peste 300 specialiști oftalmologi din România, Italia, Elveția, Israel, Ungaria și Ucraina vor discuta începând de vineri, la Sibiu, despre miopie, în cadrul Congresului anual al Societății Române de Lentile de Contact și al Societății Române de Cornee și Suprafață Oculară.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close