Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă PANICĂ printre pacienţii unui medic dentist. "MULŢI ar putea să fi fost infestaţi cu HIV"

PANICĂ printre pacienţii unui medic dentist. "MULŢI ar putea să fi fost infestaţi cu HIV"

PANICĂ printre pacienţii unui medic dentist. "MULŢI ar putea să fi fost infestaţi cu HIV"
de O.P.    |    17 Noi 2014   •   07:10

Un medic dentist din Marea Britanie a pus în pericol sănătatea a mii de oameni prin nerespectarea regulilor de igienă în cabinetul său: el nu-și schimba mănușile, nu se spăla și nu-și dezinfecta mâinile și nu steriliza instrumentele, pe care le folosea la mai mulți pacienți.

Desmond D'Mello, care profesa în Nottinghamshire, nu a respectat niciodată regulile de igienă în cei 32 de ani de carieră și toți cei 22.000 de pacienți pe care i-a avut în această perioadă au fost invitați de sistemul public de sănătate să-și facă teste pentru a vedea dacă nu sunt infectați cu HIV sau viruși ai hepatitei, informează presa britanică și internațională.

Deși medicul însuși nu a fost niciodată contaminat, condițiile în care lucra au putut favoriza propagarea bolilor de la o persoană la alta. Autoritățile au considerat că riscul este suficient de mare pentru a lansa o campanie de verificare, mai ales că doi dintre pacienții săi au decedat după consultații în cabinetul său, scrie Le Figaro. Aceste decese fac obiectul unor anchete pentru a se stabili dacă au legătură cu prestația din cabinetul stomatologic respectiv.

Alerta a fost dată de National Health Service, sistemul de sănătate public britanic, după ce i-a fost transmisă o înregistrare video ce arată condițiile în care acest dentist își exercita profesia. Curios este faptul că inspectorii care au vizitat clinica în noiembrie anul trecut au dat aviz favorabil pentru sănătate, potrivit BBC.

 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close