Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Remedii naturale pentru depresie care merita incercate

Remedii naturale pentru depresie care merita incercate

Remedii naturale pentru depresie care merita incercate
de O.P.    |    03 Noi 2014   •   12:57

Inainte de a recurge la tratament medicamentos pentru depresie, este indicat ca orice persoana suferinda sa apeleze la remedii naturale, care afecteaza mai putin organismul in ansamblul lui.

Suplimentele

Suplimentele naturale de acizi grasi omega-3, proveniti din ulei de peste precum somonul, sunt eficienta in prevenirea, dar si in tratarea depresiei. Un studiu publicat anul acesta in revista de specialitate "Biological Psychiatry" a aratat ca doar doua saptamani de administrare de suplimente cu omega-3 atenueaza semnificativ depresia.

Totodata, suplimentele cu SAM-e, o substanta produsa natural de organism, poate influenta pozitiv secretia de serotonina, de norepinefrina si de dopamina din corp. Peste 40 de studii medicale au demonstrat eficienta suplimentelor de SAM-e in tratarea depresiei.

Mersul pe jos

Da! Pur si simplu mersul pe jos! Miscare de regula este benefica starii de spirit a individului, insa deseori persoanele in depresie nu pot sustine programe de workout organizate. Insa se pot plimba, caci mersul pe jos ofera individului posibilitatea de autocunoastere, de deconectare de problemele zilnice, oferind la final un sentiment de usurare demonstrat stiintific de studii psihiatrice succesive.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close