Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Secretul oamenilor de succes: Ce să faci pentru a împăca relaxarea din weekend cu un început de săptămână în forţă

Secretul oamenilor de succes: Ce să faci pentru a împăca relaxarea din weekend cu un început de săptămână în forţă

Secretul oamenilor de succes: Ce să faci pentru a împăca relaxarea din weekend cu un început de săptămână în forţă
Sursa foto: Foto: worldprace.cz
24 Iul 2015   •   19:56

Co-fondatorul Hotwire.com şi CEO-ul agenţiei imobiliare Zillow, Spencer Rascoff susţine că a descoperit reţeta perfectă pentru a-şi echilibra viaţa personală cu cea profesională.

Totul ţine de ceea ce faci în weekend, susţine Spencer Rascoff, într-un articol postat pe LinkedIn şi citat de Quartz, arătând care sunt paşii de urmat pentru un sfârşit de săptămână relaxant, urmat de un start în ziua de luni de 110%.

Tatăl a trei copii, Spencer Rascoff le recomandă celor care au impresia că timpul nu le ajunge să continue să lucreze şi în weekend. Însă altfel.

"Niciodată nu merg la birou în weekend-uri, însă îmi verific email-ul în fiecare noapte. Weekend-urile mele sunt foarte importante pentru a mă deconecta de munca de zi cu zi şi pentru a începe să reflectez la viitorul companiei mele şi la întreaga industrie în care activez", a spus acesta.

Decât mult şi prost, mai bine mai puţin şi cu rost .....
Spencer Rascoff nu este singurul care gândeşte aşa. Un studiu Stanford a arătat că oamenii de succes îşi gestionează eficient timpul liber, în aşa fel încât să ţină în balanţă viaţa profesională cu cea personală.

Studiul mai arată că productivitatea unei persoane aflate la locul de muncă scade considerabil atunci când sunt depăşite cele 50 de ore de muncă pe săptămână.

Mai mult, dacă sunt depăşite 55 de ore de muncă pe săptămână, atunci întreaga activitate profesională a angajatului este compromisă.


×
Subiecte în articol: succes
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close