Antena 3 CNN Meteo Cod galben de averse și vânt puternic în Ardeal și Banat | Localitățile vizate de avertizarea meteo

Cod galben de averse și vânt puternic în Ardeal și Banat | Localitățile vizate de avertizarea meteo

Cod galben de averse și vânt puternic valabil pentru Ardeal și Banat. Vântul va bate cu putere, în special în zona montană.

Cod galben de averse și vânt puternic în Ardeal și Banat | Localitățile vizate de avertizarea meteo
Sursa foto: getty images
de Alexandra Axinia    |    26 Apr 2023   •   09:21

Meteorologii au emis mai multe avertizări de averse și vânt puternic valabile miercuri în Ardeal și în Banat.

De asemenea, în județele Caraş-Severin și Hunedoara vântul va sufla cu putere în rafală de 90 - 100 km/h. Sunt vizate zonele de munte aflate la peste 1.800 de metri.

Codul galben este valabil până la ora 14.00. În alte zone ale țării este cod galben de ploi. Acesta este valabil miercuri, până la ora 12,00.

Citește și: Cod roșu de inundații! Zeci de case și gospodării distruse de apă

 "Vor fi averse care vor acumula 15...25 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat cantități de 25...35 l/mp în ultimele 12 ore", au anunțat specialiștii.

Sunt vizate zona montană a județului Mureş în care se află localitățile Ibănești, Lunca Bradului, Răstolița și Stânceni, zona de munte a județului Maramureş cu localitățile Baia Mare, Borșa, Baia Sprie, Poienile de Sub Munte, Tăuții-Măgherăuș, Cavnic, Strâmtura, Repedea, Cernești, Băiuț, Botiza și Poienile Izei și zona de munte a județului Bistriţa-Năsăud care cuprinde localitățile Sângeorz-Băi, Maieru, Prundu Bârgăului, Rodna, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Lunca Ilvei, Șanț, Leșu, Parva, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Romuli și Poiana Ilvei.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close