Antena 3 CNN Life Oameni “Trăieşte din nou sau mori încercând”. Criogenia, ultima speranţă pentru o tânără de 23 de ani

“Trăieşte din nou sau mori încercând”. Criogenia, ultima speranţă pentru o tânără de 23 de ani

“Trăieşte din nou sau mori încercând”. Criogenia, ultima speranţă pentru o tânără de 23 de ani
Sursa foto: Foto: bigthink.com
05 Sep 2012   •   11:38
Cu numai câteva săptămâni în urmă, tânăra Kim Souzzi (23 de ani) a postat o întrebare pe site-ul Reddit. Bolnavă de cancer la creier în stadiu terminal, ea şi-a întrebat prietenii de pe internet ce ar putea să facă în cele şase luni de viaţă care i-au mai rămas.

Tânăra a fost intrigată de răspunsurile primite, în special de sugestia de a apela la criogenie. Acum, internauţii strâng fonduri pentru a o ajuta pe Souzie să-şi îndeplinească ultima mare dorinţă.

Criogenia nu este o procedură ieftină. Costurile se ridică la 35.000 de dolari. „Vreau ca trupul meu să fie conservat prin criogenie, dar nu îmi permit. Vă implor să mă ajutaţi să strâng banii necesari” a scris tânăra pe Reddit.

Kim, alături de prietenul ei


Ştiu că nu cer un lucru uşor şi ştiu că foarte mulţi oameni sunt sceptici în ceea ce priveşte criogenia” a continuat tânăra. „Nici măcar eu nu sunt convinsă în totalitate, dar prefer să-mi încerc norocul cu criogenia decât să putrezesc în pământ sau să fiu incinerată”.

Dorinţa lui Souzie de a-şi conserva trupul prin criogenie a creat probleme în familia sa. „M-am îndepărat de membrii familiei mele care sunt creştini şi nu pricep de ce vreau să apelez la criogenie. În mintea lor, mă duc în Rai pentru totdeauna şi sufletul meu oricum îmi va părăsi corpul când o să mor. E clar că i-am supărat cu faptul că sunt agnostică (nu le-am spus-o niciodată pe faţă, dar e adevărat)”.

„Sunt conştientă de problemele pe care le implică criogenia, dar trebuie să sper că tehnologia va avansa suficient de mult încât să-mi rezolve, într-o zi, problemele pe care le am”.


Souzie a ales următorul slogan pentru a-şi finaliza mesajul către internauţi: “Trăieşte din nou sau mori încercând”.

După ce a postat acest mesaj, grupul Society for Venturism a organizat o strângere de fonduri  în încercarea de a o ajuta pe tânără. În mai puţin de o săptămână (25-31 august) , grupul a strâns 27.000 de dolari.

Cicatricile de pe capul tinerei, lăsate de intervenţiile chirurgicale






 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close