Antena 3 CNN Politică Băsescu, cercetat în 2004 pentru spălare de bani. Dosarul, clasat din cauza imunităţii

Băsescu, cercetat în 2004 pentru spălare de bani. Dosarul, clasat din cauza imunităţii

Băsescu, cercetat în 2004 pentru spălare de bani. Dosarul, clasat din cauza imunităţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Oct 2011   •   09:45
Traian Băsescu a fost cercetat penal în 2004 pentru spălare de bani. Cazul a fost prezentat în emisiunea “Exces de putere”, la Antena 3.

VEZI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII AICI


A fost vorba despre un teren pe care Băsescu l-a cumpărat cu un miliard şi jumătate de lei vechi şi l-a vândut cu 12 miliarde, cumnatei lui Costel Căşuneanu, unul dintre regii asfaltului. Cu banii încasaţi, Băsescu a cumpărat vila din Otopeni, pe care 3 săptămâni mai târziu a donat-o fiicei sale, Ioana. Cazul a fost în atenţia Oficiului pentru Spălarea Banilor. Cercetarea însă s-a oprit după ce Băsescu a fost ales preşedinte.

 


În 2000 Traian Băsescu şi Costel Căşuneanu au cumpărat, în aceeaşi zi, două parcele de teren egale ca suprafaţă, de la acelaşi vânzător, în mijlocul Bucureştiului. Traian Băsescu a plătit un miliard şi jumătate de lei vechi, iar Căşuneanu 5 miliarde de lei. Doi ani mai târziu Traian Băsescu i-a vândut terenul cu 12 miliarde lei vechi Gabrielei Blaj din Oituz, cumnata lui Costel Căşuneanu. La vremea respectivă a susţinut că nu o cunoaşte şi că a vândut prin notar. S- a dat de gol într-o emisiune TV, într-o confruntare cu Victor Ciutacu.
 


Abia după 7 ani a apărut acest dosar, clasat pe 17 decembrie 2004, la 5 zile după ce Traian Băsescu fusese ales preşedinte. Argumentul a fost imunitatea pe care o avea noul şef al statului.
 


Anul viitor termenul se va prescrie, atrage atenţia liderul PSD Victor Ponta.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close