Antena 3 CNN Politică Băsescu exclude schimbarea premierului Emil Boc cât timp este şeful statului

Băsescu exclude schimbarea premierului Emil Boc cât timp este şeful statului

Băsescu exclude schimbarea premierului Emil Boc cât timp este şeful statului
Sursa foto: Traian Bãsescu
17 Iun 2009   •   10:16

Preşedintele Traian Băsescu nu întrevede nicio posibilitate de schimbare a actualului premier atât timp cât el este şeful statului. El a respins, marţi seară, la B1Tv, scenariul unei eventuale numiri a unui prim ministru de la PSD, punându-l pe seama jocurilor practicate de unii actori poltici pe timp de criză.
Confruntat cu "scenariul" potrivit căruia actualul şef al statului ar intenţiona să îl schimbe, sub mandatul său, pe actualul premier, pentru a desemna un şef de Guvern de la PSD, Băsescu a arătat că până în decembrie nici nu se poate pune problema.
"Păi eu îmi termin mandatul în decembrie. Nu văd nicio posibilitate de schimbare a premierului cât timp eu sunt preşedinte".
În opinia lui Băsescu, scenariul respectiv este, "cu certitudine", venit "din altă parte. "Ce vă pot garanta este că stabilitatea politică nu depinde de alegerile din toamnă", a mai spus Băsescu.
Băsescu a afirmat că nu crede nici în "scenariile" potrivit cărora, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale candidatul PSD, va scoate PDL de la guvernare. "Cine în perioadă de criză face jocurile astea?", s-a întrebat el.
Şeful statului a subliniat că, după părerea sa, clasa politică românească vorbeşte foarte mult, dar în momente dificile este responsabilă. "Sigur, eu am dialogul cu miniştrii şi în mod egal văd agitaţia lui Vanghelie, a domnului Iliescu, a lui Adrian Năstase, a lui Severin. Toţi ţipă la preşedinte, dar, în interiorul Guvernului, echipa guvarenamentală lucrează destul de serios şi sunt foarte responsabili de riscurile pe care le are o perioadă de criză economică", a afirmat el.
Preşedintele a continuat să formuleze păreri bune despre prestaţia Guvernului, calificat ca "bun?, care ?face faţă crizei", deşi are stângăciile lui în comunicare. Şeful statului a precizat că nu poate reproşa Cabinetului aceste stângăcii, pentru că şi el are propriile stângăcii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close