Antena 3 CNN Politică Băsescu: Sunt de acord cu mărirea salariilor şi în domeniul Sănătăţii

Băsescu: Sunt de acord cu mărirea salariilor şi în domeniul Sănătăţii

Băsescu: Sunt de acord cu mărirea salariilor şi în domeniul Sănătăţii
27 Oct 2008   •   11:28

Sunt de acord cu mărirea salariilor şi în domeniul Sănătăţii, Educaţia şi Sănătatea fiind două mari priorităţi ale sistemului românesc. Prin urmare, trebuie să privim cu mare seriozitate nevoia de resurse suplimentare pentru sectorul din urmă, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la întâlnirea cu membrii Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice din România. Cred că raportul, deşi mi l-am însuşit şi reprezintă munca unor oameni de valoare, nu cred că trebuie să rămână un document care nu e lansat în dezbatere publică?, spune şeful statului.
?Am înţeles detul de bine că există o alocare de resurse nu tocmai optimă, în condiţiile în care bugetul sănătăţii a crescut de la 3 miliarde de euro, în 2004, la 6 miliarde de euro, în 2008. Acest buget de 6 miliarde, chiar şi optim utilizat, nu este suficient?, e depărere preşedintele, prin urmare bugetul respectiv va trebuie mărit. O comparaţie între România şi Ungaria nu e de bun augur, crede şeful statului. ?Nu se poate pune semnul egal între bugetul Ungariei şi bugetul României. Ungaria nu are probleme pentru că a mărit salariile din învăţământ şi din sectorul sănătăţii, ci pentru că a făcut multe lucrări în celebrul parteneriat public-privat şi o mare parte din venitul său se duce la rambursarea creditelor?, a declarat Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu membrii Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice din România. Comisia a fost înfiinţată la sfârşitul anului trecut, cu scopul de a analiza şi de a propune soluţii de îmbunătăţire a sistemului sanitar din România. Comisia este condusă de Cristian Vlădescu, fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close