Biroul Permanent al Camerei a amânat data la care se va discuta cazul Miron Mitrea

20 Mai 2008   •   08:42
Biroul Permanent al Camerei a amânat data la care se va discuta cazul Miron Mitrea
Biroul Permanent al Camerei nu a reuşit să ia o decizie, marţi, în cazul lui Miron Mitrea, din lipsă de cvorum. BPC trebuia să decidă data la care va fi dezbătut în plen raportul privind solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a lui Miron Mitrea. Comisia parlamentară care a verificat cererea DNA privind declanşarea urmăririi penale împotriva deputatului şi-a finalizat raportul fără să ia o decizie. PSD, PNL şi PC consideră că nu e necesară ancheta penală, în timp ce PDL şi PRM susţin contrariul. Plenul va fi însă, cel care va lua o hotărâre.

Cei de la PSD spun că "nu există elemente care să justifice cererea urmăririi penale a domnului deputat Miron Mitrea, întrucât nu există nicio dovadă care să ateste angajarea şi promovarea Irinei Jianu. Din declaraţiile martorilor reiese contrariul acuzaţiilor formulate; transcrierea interceptărilor contrazice acuzaţiile pe care se întemeiază solicitarea DNA."

Şi liberalii cred că "dacă s-ar avea în vedere cele ce rezultă din actele premergătoare şi din probele administrate în cursul urmăririi penale, se poate spune fără ezitare că faptele puse în sarcina domnului deputat Miron Toader Mitrea nu sunt dovedite".

Conservatorii au considerat că probele pentru acuzare nu sunt suficient de convingătoare.

De altă părere au fost deputaţii Partidului România Mare, care au cerut începerea urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea. De aceeaşi părere au fost şi democrat-liberalii.

În ceea ce priveşte cazul ministrului Paul Păcuraru, acesta a cerut comisiei juridice a Senatului să-l audieze. Raportul privind avizarea începerii sau neînceperii urmăririi penale, cerută de DNA, ar putea fi prezentat după alegerile locale.

Antena3.ro

Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close