Boc îi cere ministrului de Externe rechemarea lui Tiberiu Dinu - consulul României la Milano

31 Mar 2009   •   11:49
Boc îi cere ministrului de Externe rechemarea lui Tiberiu Dinu - consulul României la Milano Emil Boc
Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la finalul unei întâlniri cu membrii Clubului Român de Presă, că a decis să solicite ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, rechemarea de la post a consulului României la Milano, Tiberiu Dinu.

Motivaţia dată de premier în luarea acestei decizii a fost "depăşirea atribuţiilor de serviciu" de către consulul Dinu.

Direcţia Generală Afaceri Consulare a fost înştiinţată, luni, despre faptul că Tiberiu Dinu, consulul român la Milano, este citat la DNA, ca martor, în cazul "Doi şi un sfert".

Dinu este implicat în scandalul de la DGIPI, fiind acuzat că a cerut listingurile convorbirilor telefonice ale Ministrului Sănătăţii Ion Bazac, cumnatul său, lui Cornel Şerban, fostul şef de la Doi şi un sfert.

Tiberiu Dinu a fost chemat luni la o întâlnire cu premierul Emil Boc, pentru lămuriri în legătură cu cazul în care este implicat. Duminică, Ministrul de Externe Cristian Diaconescu afirma că Dinu este doar convocat pentru "clarificări" şi nu va fi demis.

"Nu a fost rechemat consulul. A fost o discuţie între domnul prim-ministru şi mine în legătură cu necesitatea de a avea o discuţie la nivelul primului-ministru privind consulul nostru şi tot ceea ce s-a spus în ultima perioadă." a spus Diaconescu.

Tiberiu Dinu este tatăl Alexandrei Dinu, fosta soţie a fotbalistului Adrian Mutu, stabilită şi ea, în Italia.

Antena3.ro

x close