Antena 3 CNN Politică Boc îşi numeşte consilierul, pe Andreea Paul-Vass, în comisia de privatizare a Hidroelectrica

Boc îşi numeşte consilierul, pe Andreea Paul-Vass, în comisia de privatizare a Hidroelectrica

Boc îşi numeşte consilierul, pe Andreea Paul-Vass, în comisia de privatizare a Hidroelectrica
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Feb 2012   •   14:20

Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice al premierului, a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrica, prin decizie a prim-ministru, informează Mediafax.

Listarea Hidroelectrica a fost decisă de acţionarii companiei, vineri, în AGA, după ce Guvernul a avizat începerea procedurilor de cotare la Bursă a companiei, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Autorităţile române au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie 2012, urmând ca în primele două luni să fie angajată o bancă de investiţii care să pregătească operaţiunea.

Fondul Proprietatea deţine aproape 20% din acţiunile Hidroelectrica şi îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 2,49% din titlurile emise în cadrul majorării de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei.

În urmă cu zece zile, directorul general al Transelectrica a fost înlocuit cu Adrian-Victor Vevera, consilier personal al premierului Emil Boc. Numirea sa a fost criticată în presă, care a reclamat lipsa informaţiilor care să indice competenţele acestuia în domeniu, iar după patru zile acesta a demisionat din poziţia de preşedinte al Consilului de Administraţie, dar a rămas membru al Consiliului.


×
Subiecte în articol: Emil Boc numire membru transelectrica
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close