Antena 3 CNN Politică Celebrarea înfiinţării NATO i-a obosit pe deputaţi: chiul în masă la şedinţa de vot a Camerei

Celebrarea înfiinţării NATO i-a obosit pe deputaţi: chiul în masă la şedinţa de vot a Camerei

Celebrarea înfiinţării NATO i-a obosit pe deputaţi: chiul în masă la şedinţa de vot a Camerei
Sursa foto: Camera Deputatilor
31 Mar 2009   •   15:06

Deputaţii nu au mai reuşit să se adune în şedinţa ordinară a Camerei după ascultarea pleiadei de discursuri dedicate celebrării a 60 de ani de la înfiinţarea NATO şi a 5 de la intrarea României în această organizaţie. Conducerea acestei camere legislative a fost nevoită să amâne sesiunea de vot final pentru săptămâna viitoare, din cauza lipsei de cvorum constatate la numai câteva zeci de minute după adoptarea în "unanimitate" a Declaraţiei cu ocazia aniversării NATO.
Liberalii au fost cei care au sesizat chiulul în masă la care s-au pretat colegii lor deputaţi. După exprimarea primului vot pentru proiectul de Hotărâre privind încuviinţarea efectuării de către Comisia pentru industrii şi servicii a unei anchete privind acordul petrolier al Companiei Sterling Resources Ltd, viceliderul grupului parlamentar al PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat de la tribună că nu este întrunit cvorumul de şedinţă pentru exprimarea votului final.
"Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră pe votul electronic, nu avem cvorumul de şedinţă pentru vot final. Ori acceptaţi o întâlnire a liderilor de grupuri să vedem dacă avem sau nu cvorum, ori dacă nu, putem să amânăm şedinţa de vot final pe săptămâna viitoare. Vă rog să decideţi dumneavoastră", a spus Nicolăescu.
Pentru acest act normativ au votat doar 92 de deputaţi, 26 fiind împotrivă, iar unul abţinându-se.
Pauza de trei minute, cerută şi de viceliderul deputaţilor social-democrţi, Aura Vasile pentru întâlnirea liderilor de grup nu a adus nici o îmbunătire a ratei de prezenţă a aleşilor.
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase i-a invitat pe liderii de grup să se întâlnească pentru a discuta ora şi data viitoarei întâlniri şi a anunţat ulterior de la prezidiul Camerei Deputaţilor că, prin acordul liderilor de grup, "votul final este amânat pentru săptămâna viitoare".
Cu toate acestea, ea nu a mai lămurit situaţia primului vot pe care deputaţii îl exprimaseră deja.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close