Antena 3 CNN Politică Chiul în masă în Parlament! Doar cinci din peste 400 de deputaţi au venit la şedinţele de comisii

Chiul în masă în Parlament! Doar cinci din peste 400 de deputaţi au venit la şedinţele de comisii

23 Mai 2013   •   23:48

E mai uşor să găseşti acul în carul cu fân decât un parlamentar în Parlamentul României! Din peste 400 de deputaţi, la şedinţele de comisii au venit astăzi doar cinci aleşi. Deşi aveau program, ca în fiecare săptămână, deputaţii şi senatorii au chiulit în masă, fără să le pese că au sute de legi restante.

Uşi închise şi holuri pustii. Aşa arată Parlamentul României într-o zi de joi, când toţi senatorii şi deputaţii ar trebui să dezbată legi. Din 20 de comisii, n-a lucrat nici măcar una.

Jurnaliştii Observator au încercat, totuşi, să-i găsească pe aleşi în birourile lor. După trei etaje urcate şi zeci de birouri controlate, au găsit, în sfârşit, un singur deputat la treabă. Gheorghe Marin se lupta cu legea taximetriei.

Cu alte cuvinte, unul lucrează iar apoi ceilalţi doar votează. Tot consilierii muncesc, însă, cel mai mult. De exemplu, fostul deputat Ioan Bivolaru, ajuns expert parlamentar nici nu concepe să discute legile cu deputaţii începători.

În total, la Camera Deputatilor sunt 300 de legi care aşteaptă să fie votate în Comisii. Legile sunt, deputaţii nu. Teancul rămâne aici şi săptămâna viitoare. Poate atunci vor veni şi parlamentarii la muncă. 

Deşi chiulesc, parlamentarii nu pierd nimic din leafă. Într-un singur an, deputaţii şi senatorii iau de la bugetul de stat aproape 63 de milioane de euro.


×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close