Antena 3 CNN Politică Colegiu Director la PDL pentru "întărirea" celor nouă filiale bătute de PSD

Colegiu Director la PDL pentru "întărirea" celor nouă filiale bătute de PSD

Colegiu Director la PDL pentru "întărirea" celor nouă filiale bătute de PSD
Sursa foto: Adriean Videanu
15 Iun 2009   •   13:56

Democrat-liberalii continuă să susţină că au câştigat alegerile, împreună cu Elena Băsescu. Cu toate acestea, PDL va organiza un Colegiu Director pentru a găsi soluţiile de întărire a nouă organizaţii judeţene, codaşele europarlamentarelor, în perspectiva competiţiei electorale din toamnă pentru Cotroceni.

?PDL a câştigat alegerile în 18 judeţe, în muncipiul Bucureşti şi în diaspora. În 34 de judeţe, sectoarele municipiului Bucureşti şi Diaspora suntem, împreună cu Elena Băsescu, înaintea principalului nostru contracandidat, PSD? a reluat Adriean Videanu mai vechiul discurs PDL

Videanu a mai arătat că în urma analizei interne, PDL ar fi câştigat în 141 de colegii de deputaţi uninominali, adăugarea votutilor Elenei Băsescu ridicând acest număr la 194. ?PSD a câştigat 132 de colegii, iar dacă se ia în calcul PDL plus Elena Băsescu, numai 108? a mai afirmat Videanu.
Prim-vicepreşedintele PDL a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că s-a decis convocarea, pentru marţea viitoare, a Colegiului Director, în cadrul căruia urmează să se facă o analiză finală a rezultatului alegerilor pentru PE.
"PDL nu urmăreşte să sancţioneze pe nimeni. Vom face o analiză constructivă, în funcţie de potenţialul pe care îl are fiecare judeţ şi vom încerca să găsim acele soluţii care să consolideze organizaţiile noastre teritoriale. Avem nevoie să ne consolidăm rezultatele, să creştem acolo unde nu avem, şi nu să găsim în momentul de faţă ţapi ispăşitori", a spus Videanu.
Potrivit analizei PDL, nouă organizaţii vor fi supuse dezbaterii conducerii PDL, judeţe unde PSD a câştigat clar în faţa PDL.
"Analiza se va concentra pe cele nouă organizaţii judeţene şi vom încerca, în mod constructiv, să găsim soluţiile pentru a întări aceste judeţe, pentru competiţia alectorală din toamnă, pentru prezidenţiale", a mai spus Videanu.

Potrivit unor surse social-democrate sub incidenţa reorganizaării care va dictată de la centru şi coordonată cu oameni de la Bucureşti se numără filialele care au luat puţin peste jumătate din scorul realizat de PSD: Vaslui, Galaţi, Constanţa, Vrancea, Teleorman, Iaşi, Argeş şi Brăila.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close