Antena 3 CNN Politică Contestaţia lui Sorin Oprescu a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti

Contestaţia lui Sorin Oprescu a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti

Contestaţia lui Sorin Oprescu a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti
24 Apr 2008   •   17:00

Contestaţia depusă de avocaţii lui Sorin Oprescu, candidatul respins de Biroul Electoral Municipal, a fost respinsă. Aşadar, senatorul nu poate candida, deocamdată, la Primăria Capitalei. Sorin Oprescu mai are însă o cale de atac. Unul dintre avocaţii săi, George Iorgovan, a declarat că, în cadrul recursului ce va fi dezbătut la Curtea de Apel Bucureşti, este posibil să ridice o excepţie de neconstituţionalitate.

Decizia a fost luată joi, după ce, în urmă cu o zi, BEM a anulat aproape 5.000 de senături ale susţinătorilor lui Oprescu. Fostul social-democrat declara că nu se consideră o victimă şi că are încredere în justiţia română.

Pe 22 aprilie, Biroul Electoral Central a transmis Biroului Electoral Muncipal numărul total al alegătorilor, care se ridica la 1.790167. Avocaţii lui Sorin Oprescu au spus că acesta nu a ştiut exact de câte semnături are nevoie pentru a-şi valida candidatura.

Biroul Electoral Municipal a respins candidatura lui Sorin Oprescu în urmă cu 24 de ore pentru că listele cu semnăturile celor care l-au susţinut nu au fost completate corect.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close